Συνταγές
Είναι πάρα πολύ αφράτα και νόστιμα τσουρεκοκουλουράκια – ιδανικά για το σχολείο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Nicki Kir – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
3 γιαουρτακια στράγγιστα
3 αυγά
2 βανιλιες κοσκινισμενες
1 φακ. Μπεικιν κοσκινισμένο
800-900 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο (ίσως και λίγο παραπάνω)
Κακάο ( προεραιτικα για την διχρωμία)
(Αντί για βανίλια μπορείτε να βάλετε μαχλεπι, κακουλέ, μαστίχα,ξύσμα πορτοκαλιού η λεμονιου…ότι σας αρέσει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω όλα τα υλικά μαζί εκτός το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα.
Προσθέτω το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμωνω.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και κολλώδες.
Χωρίζω την ζύμη σε 2 μπολ και ρίχνω στη μία κακάο τόσο όσο σκούρο θέλω να βγει το μείγμα και ανακατεύω.
Πλαθω σε ότι σχήμα μου αρέσει και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
Δεν θέλουμε να παραψηθουν, ίσα να πάρουν χρώμα.
Αν η ζύμη κολλάει κατά το πλασιμο, βάζω λίγο ηλιέλαιο στα χέρια μου.
Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλισετε με σουσάμι η αναλατους ξηρούς καρπούς.
Η Συνταγή είναι από Nicki Kir – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια αμμωνίας με βούτυρο και βανίλια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Rouvitsa Kouzinoglou-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”
Υλικά στα κουτουρου:
200 γρ Αγελαδινό βούτυρο, μια χούφτα κρυσταλλική ζάχαρη, 2 αυγά, ένα μπρίκι γάλα χλιαρό που διελυσα μέσα μισό φακελάκι αμμωνίας, τρεις βανιλλιες, αλεύρι Νο 1 δυνατό όσο σηκώσει να γίνει η ζύμη μαλακιά.
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.Προσθετουμε τη ζάχαρη και με τη σπάτουλα το δούλεψουμε αρκετά. Πρόσθετουμε τις βανιλλιες, τα αυγά ένα – ένα και ανακατευουμε να ενωθούν τα υλικά .
Διελυουμε στο χλιαρό γάλα την αμμωνία και την πρόσθεσουμε εναλλάξ με το αλεύρι μέχρι να τελειώσει. Συνέχισα το ζύμωμα προσθέτοντας αλεύρι μεχρι να μη κολλάει. Δεν ταλαιπώρουμε πολύ τη ζύμη. Μέχρι να πλύνουμε ότι χρησιμοποίησουμε την άφηνουμε να ξεκουραστεί. Τα πλαθουμε στρογγυλά χωρίς να παιδεύουμε πολύ το ζυμάρι.
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο μέχρι να τονίσουν στους 170 βαθμούς στον αέρα. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη και αυγά και πιο πολύ αλευρι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Rouvitsa Kouzinoglou-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”