Συνταγές
Φανταστικά , ωραιότατα, τσουρέκια «της Μαρίκας»
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Efi Lazopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
-60 γρ. μαγιά
-1/2 κιλό γάλα + λίγο για το άλειμμα
-2 κιλά αλεύρι γοχ.
-1/2 κιλό ζάχαρη
-250 γρ. καλό βιτάμ
-2 κτγ. κουκούλες
-2 κτγ. μαχλέπι
-10 μικρά αβγά + 2 κρόκους για το άλειμμα
-1 κτσ. υγρή βανίλια
-αμύγδαλα ή καρύδια ή σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε με την μαγιά και 1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα, λίγο ζάχαρη και λίγο αλεύρι το προζύμι σαν κουρκούτι. Το αφήνουμε να φουσκώσει μισή ώρα. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι, τα ανακατεύουμε καλά και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να παραμείνει μαλακή.
Την αφήνουμε άλλες δυο ώρες να φουσκώσει και πλάθουμε τα τσουρέκια μας. Τα αλείφουμε με αυγό και γάλα και ρίχνουμε φιδέ αμυγδάλου ή σπασμένα καρύδια ή σουσάμι.
Στους 200 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Efi Lazopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Λαχταριστές καριόκες με τσουρέκι και λευκή κουβερτούρα.
Η συνταγή είναι από Οι γεύσεις της Ελένης
ΥΛΙΚΑ
-300 γρ. τσουρέκι
-150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
-360 γρ. λευκή κουβερτούρα
-150 γρ. εβαπορέ
-360 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-2 κτσ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάμε το τσουρέκι από το multi κάνοντας το σκόνη, καλό θα είναι το τσουρέκι μας να είναι λίγο μπαγιάτικο, το βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα καρύδια.
Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα με το γάλα και το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Τα ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα και με το χέρι μας δίνουμε κλείνοντας το σχήμα ενός σαλαμιού, το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με το ηλιέλαιο.
Βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό, το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε φέτες, τις βουτάμε στην κουβερτούρα και τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα μέσα στο ψυγείο για να παγώσουν και να σταθεί η σοκολάτα.
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 20 κομμάτια.
Η συνταγή είναι από Οι γεύσεις της Ελένης