Γλυκα
Υπέροχα και πετύχημενα τσουρέκια με ζαχαρούχο – γιατί δεν μπορούμε χωρίς αυτά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα ζαχαρούχο 6αυγα Μετράμε με το κουτί από το ζαχαρούχο όλα τα υλικά Τρία κουτιά ζάχαρη 3κουτια χλιαρό νερό 200γρ μαγιά Νοπη Δυο βανίλιες Δυο κουτιά λάδι έβαλα σπορέλαιο Ένα ΚΓ μαχλέπι Ένα ΚΓ κακουλε Χυμό από ένα πορτοκαλί και ξύσμα από ένα πορτοκαλί Μια ΚΓ μαστίχα Χίου σε σκόνη Τρία κιλά αλεύρι για τσουρέκια
Σε μια λεκάνη βαζουμε την μαγιά Μια κούπα χλιαρό νερό 100γρ αλεύρι από το ζυγισμένο Ανακατεύω καλά σκεπάζουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η ναγια Δέκα λεπτά περίπου Σε Ένα κατσαρολάκι ζεστάινουμε το γάλα το νερό το λάδι και την ζάχαρη
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη Πρόσθετο τα αυγα και ανακατευουμε Σε αλλη λεκανη ανακατευουμε το αλευρι με το μπεικιν
Αφού φουσκώσει η μαγιά ρίχνουμε το μίγμα στην λεκανη με το αλευρι Ανακατεύουμε με το χέρι και πρόσθετο αλευρι Κάνουμε διπλώματα στην ζύμη από έξω προς τα μέσα
Αν κολλάει η ζύμη λαδωνω τα χέρια μου και Συνεχίζουμε Την σκέπασα και την άφηνουμε να φουσκώσει Ζύγιζουμε για κάθε τσουρέκι 500γρ ζύμη
Κόβουμε λουρίδες έπλεξα και τα άφηνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα Τα πέρασαμε με ασπράδι αυγού ριχνουμε λίγο σουσάμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο πάνω κάτω για 30λεπτα στους 180 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.