Συνταγές
Καλή Πασχαλιά σε όλους – δοκιμάστε τα πιο πετυχημένα τσουρέκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sundy Kassandy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1000 γρ. αλεύρι Λούλη πολυτελείας (βλ. μεσαία κάτω φωτο..) κοσκινισμένο,
4 φακελάκια ξηρή μαγιά (36 γραμ.),
250 γραμ. βούτυρο Lurpak,
300 γραμ. ζάχαρη,
3 αυγά κι έναν κρόκο (το τέταρτο ασπράδι το κράτησα για την επάλειψη),
1 κάψουλα βανιλίνη,
16 γρ. μαχλέπι,
5 γρ. κακουλέ,
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 πρέζα αλατάκι,
200 ml γάλα Εβόλ 3,5%
Εκτέλεση:
Αφού διαλύσουμε την ξηρή μαγιά σ’ένα μέρος από το χλιαρό γάλα με 1 κουταλιά από την ζάχαρη…, χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη.. προσθέτοντας τα μπαχαρικά μας
Ενώνουμε όλα τα υγρά… και τα προσθέτουμε τμηματικά στο αλεύρι
Πάντα λιώνω λίγο βούτυρο παραπάνω.. διότι είναι το μόνο που θα μας βοηθήσει στο ζύμωμα… σε περίπτωση που αρχίσει να σφίγγει….
Δεν προσθέτουμε καθόλου αλεύρι…… και ΟΛΑ τα υλικά.. απαραιτήτως σε θερμοκρασία δωματίου
Π ο λ ύ καλό ζύμωμα στο χέρι….. (ένα μισαωράκι μου πήρε) και πρώτη ξεκούραση ένα 3ωρο τουλάχιστον
Τα ξεφουσκώνουμε… κι αφού τους δώσουμε σχήμα… άλλο ένα τριωράκι ξεκούρασης…. για να αποκτήσουν το οριστικό τους φούσκωμα
Αφού τα επάλειψα με το ασπράδι αραιωμένο με ελάχιστο νερό….. τα διακόσμησα με αμυγδαλάκι φιλέ
Ψήσιμο στους 150° στις αντιστάσεις & μεσαία σχάρα για 45′(από φούρνο σε φούρνο.. ο χρόνος παίζει)
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Sundy Kassandy– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.