Γλυκα
Τσιζκέικ ψυγείου με σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από glikessintages.gr
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση:
200 γρ σοκολατένια μπισκότα
1 κ.σ. ζάχαρη
50 γρ κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT λιωμένη
100 γρ βούτυρο λιωμένο
Για τη βάση:
250 γρ κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT λιωμένη και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
170 γρ άχνη ζάχαρη
700 γρ τυρί κρέμα
60 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη διακόσμηση: :
50 γρ κουβερτούρα λιωμένη και αν θέλουμε έξτρα κομματάκια για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση: Περνάμε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα από το μούλτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε κι αυτό. Το μείγμα θα μοιάζει με άμμο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ διαμέτρου. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού στρώνουμε καλά τον πάτο της φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Για τη γέμιση: Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα και τη βανίλια.
Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια όμορφη αφράτη κρέμα. Αδειάζουμε προσεκτικά τη γέμιση μέσα στην φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Σερβίρουμε σε κομμάτια, γαρνίροντας με λιωμένη σοκολάτα και αν θέλουμε και επιπλέον σοκολάτα σε κομματάκια.
Συμβουλή: Καλό είναι να καθαρίζουμε το μαχαίρι μας πριν κόψουμε κάθε κομμάτι, να το βουτάμε σε καυτό νερό και να το σκουπίζουμε με ένα πανί.