Συνταγές
Φτιάξτε ένα από τα καλύτερα τσιζκέικ σε γεύση black forest
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
100 γρ. βύσσινα κομπόστα
σταγόνες σοκολάτας
400 γρ. τυρί κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο
Εκτέλεση :
Τρίβουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει μαζί με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν και τοποθετούμε μέσα σε τσέρκι πάνω σε πιατέλα.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα μας.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με την άχνη και το κακάο μέχρι να γίνει μία κρέμα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, όχι όμως πολύ γιατί μετά θα χτυπηθεί και με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε την κρέμα κακάο μέσα στην χτυπημένη σαντιγύ και τα ομογενοποιούμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. Βάζουμε την μισή κρέμα πάνω απ’ την βάση του μπισκότου, ρίχνουμε σταγόνες σοκολάτας και μερικά βύσσινα και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα, αφού κρατήσουμε λίγη για τη διακόσμηση.
Στολίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και βύσσινα
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Τσιζκέικ με βάση κουραμπιέ και γλυκό τριαντάφυλλο
ΥΛΙΚΑ :
250 γρ. κουραμπιέδες
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
450 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
45 γρ. ζάχαρη άχνη
Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αφαιρούμε την περιττή ποσότητα άχνης από τους κουραμπιέδες και τους τρίβουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε, απλώνουμε σε ένα ταψί, έτσι ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος 1 εκ., και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Παράλληλα, αναμιγνύουμε το τυρί με τη ζάχαρη κι εν συνεχεία την κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί, πάνω από τη βάση του κουραμπιέ, και τοποθετούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε να παγώσει και να σφίξει το μίγμα για 2-3 ώρες και τελειώνουμε με την προσθήκη μιας απαλής στρώσης γλυκό τριαντάφυλλο.
Μπορείτε να φτιάξετε και ατομικά τζιζκεικ.