Συνταγές
Μην περιμένεις να το φτιάξεις αύριο – δοκίμασε τώρα τσιζκέικ ανανά !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Popi Trouli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Βάση
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 βιτάμ
Κρέμα
1 κουτί σαντιγί, (εγώ βάζω Garni)
500 γρ. κρημ τσίζ Φιλαδέλφεια
3/4 φλυτζ. άχνη
2 βανίλιες
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2 μεγάλα κουτιά ανανά κομπόστα, (εγώ βάζω της Del monde)
5 γεμάτες κτσ. Κορν-φλάουρ
1/2 φλυτζ. τσαγ. άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα την επικάλυψη για να κρυώνει η κρέμα ώσπου να φτιάξουμε τις άλλες στρώσεις .
Στραγγίζουμε τον ανανά από το σιρόπι του σε μία κατσαρολίτσα, κρατάμε με 5-6 ροδέλες γερές τις υπόλοιπες τις χοντροαλέθουμε στο μούλτι όχι πολτό να έχει και κομματάκια.
Τα στρίβουμε να βγάλουν και άλλο σιρόπι και τα κρατάμε για το τέλος όταν θα έχει κρυώσει η κρέμα που θα φτιάξουμε με το σιρόπι του ανανά, το κορν φλάουρ και αν χρειαστεί λίγο νεράκι .
Όταν κρυώσει τελείως η κρέμα προσθέτουμε τον τριμμένο ανανά και ανακατεύουμε .
Αλέθουμε τα μπισκότα ανακατεύουμε με το λιωμένο βιτάμ και τα πατάμε σαν βάση και βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε την σαντιγί καλά προσθέτουμε το τυρί κουταλιά- κουταλιά, την άχνη και τις βανίλιες .
Κόβουμε στη μέση τις ροδέλες ανανά που κρατήσαμε, τις κολλάμε. Στα τοιχώματα τις φόρμας , εγώ έβαλα και ένα κερασάκι.
Προσθέτουμε το μίγμα σαντιγί και τυρί, και από πάνω απλώνουμε την κρέμα που φτιάξαμε στην αρχή τελείως κρύα, την ανακατεύουμε λίγο να γίνει λεία. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Η Συνταγή είναι από Popi Trouli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.