Συνταγές
Τρυφερή γεύση και πολύ μυρωδατη! Μηλόπιτα με πολλά μήλα και λίγη ζύμη – με το ψήσιμο γίνεται κρέμα…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες μήλα (περίπου 4 μήλα)
Για ζύμη
-2 αυγά
-50 γρ. ζάχαρη
-30 γρ. λιωμένο βούτυρο
-100 γρ. γάλα
-70 γρ. αλεύρι
-1 κτγ. μπεϊκιν παουντερ
-βανίλια
-κραμπλ
-80 γρ. αλεύρι
-30 γρ. ζάχαρη
-40 γρ. μαλακό βούτυρο
-βανίλια
-μία πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη περίπου 10 λεπτά.
Με την σειρά προσθέτουμε όλα τα υλικά: λιωμένο βούτυρο, γάλα αλεύρι με μπεϊκιν πάουντερ, βανίλια και μία πρέζα αλάτι.
Αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε στην ζύμη και προσπαθούμε να καλύπτει ζύμη κάθε φέτα μήλου.
Αδειάζουμε σε μία φόρμα για κεΐκ 10 × 22 εκ. λαδωμένη, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Οι φέτες πρέπει να πέσουν παράλληλα στην φόρμα.
Για κραμπλ
Τρίβουμε όλα τα υλικά. Και βάζουμε από πάνω στην μηλόπιτα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 40-45 λεπτά στις αντιστάσεις.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.