Συνταγές
ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ .. ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΗ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
200 γρ αλεύρι απ φαρίνα κόκκινη
250 γρ ζάχαρη
35 γρ κακάο
320 γρ γάλα
100 γρ ηλιέλαιο
3 αυγά
1 κουτ γλυκού μπεικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλατι
ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ
300 γρ ζάχαρη
300 γρ νερό
2 κ σ κακάο
1 πορτοκάλι φλουδα
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΥΛΙΚΑ
125 γρ σοκολάτα υγείας η κουβερτούρα
50 γρ γάλα
30 γρ βούτυρο
1 κουτ σούπας μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε τα αυγά με την μίση ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα …ανακατεύουμε όλα μαζί τα στέρεα υλικά και μετά προσθέτουμε το γάλα και το λάδι …
Μετά προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και με την μαρίζ ομογενοποιούμε το μείγμα με απαλές κινήσεις να μην μας πέσει ..λαδώνουμε το σκεύος που θα ψήσουμε την σοκολατόπιτα (30χ25) η 28-30 στρογγυλό ..
Βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 45-55 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας .. Βράζουμε το σιρόπι χωρίς το κακάο .. βράζουμε για 5 λεπτά και αφαιρούμε από την φωτιά …αφαιρούμε την φλούδα πορτοκάλι και προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί ..
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο .. όταν ψηθεί η σοκολατόπιτα την βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε 15 λεπτά να σπάσει η πολύ θερμοκρασία την τρυπάμε αρκετές φορές μία οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε όλο το σιρόπι σοκολάτας λίγο λίγο να μην μας χαλάσει την σοκολατόπιτα ..
Αφήνουμε να κρυώσει
Γκανάζ σοκολάτας ..
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο . βράζουμε το γάλα και το προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα ..
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μέλι .. το ρίχνουμε πάνω από την σοκολατόπιτα και κουνώντας δεξιά αριστερά φροντίζουμε να πάει παντού
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”