Συνταγές
Το γλυκο του Μαη – Τέλειο μυρωδάτο τριαντάφυλλο έξτρα αρωματικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elenfly Helenz – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500γρ πεταλα απο εκατοφυλλη αρωματικη τριανταφυλλια
1 κιλο ζαχαρη
1, 5 ποτηρι νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγαζουμε τα πέταλα απο τα τριανταφυλλα και με ενα ψαλιδι κοβουμε την πισω λευκη πλευρα
Τα πλενουμε και τα σουρωνουμε
Σε ενα μπωλ βαζουμε πεταλα και ζαχαρη εναλλαξ καθε φορα ζυμωνουμε με το χερι μας μεχρι να τα φτιαξουμε ολα μια μαζα
Αφηνουμε 2 ωρες και τα ριχνουμε σε κατσαρολα με το νερο βραζουμε μιση ώρα μέχρι να δεσει
Ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα
5 λεπτα πριν το τελος στυβουμε 1 λεμονι
Αποθηκευουμε σε αποστειρωμενα βαζα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Elenfly Helenz- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Γλυκό του κουταλιού κεράσι με υπέροχο χρώμα
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Terzidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
1κιλ.κερασια
900γρ ζάχαρη
1/2 φλ.τσαγιου νερό
2 βανίλιας
ένα κλ.γ.ξινο
ένα κλ.γλ.λεμονι χυμο
3 φύλλα αρμπαροριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα κεράσια μέσα σε ένα μπολ με νερό με ένα κουτ.σ.ξινο για 2 ώρες ξεπλένουμε αφαιρούμε τα κουκούτσια .
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε ενναλαξ κεράσια και την ζάχαρη ,αφήνουμε για 6 ώρες.
Βαζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά ξαφρίζουμε τους αφρούς και βράζουμε για 15 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει ξαναβάζουμε για 20 λεπτά προσθέτουμε τις βανίλιας 1 κλ.γ.ξινο 1κλ.γ.λεμονι χυμό και τα φύλλα αρμπαροριζα.
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Terzidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”