Συνταγές
Πολύ λαχταριστές σοκοφρέτες με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φύλλα για σοκοφρέτες, ένα πακέτο βούτυρο ανάλατο, ένα ζαχαρούχο λίγο παραπάνω από μισή κουβερτούρα, (εγώ σε αυτή την συνταγή έβαλα 1 ολόκληρη), μια κούπα φουντούκια αλεσμένα.
Σε μπεν μαρι λιώνετε το βούτυρο, κατόπιν πρόσθεσε την κουρερτούρα, όταν λιώσει βάλε το ζαχαρούχο και χτύπησέ το να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος ρίξε και τα αλεσμένα φουντούκια, ανακάτεψε καλά.
Σε μια ξύλινη μεγάλη βάση βάζεις ένα φύλλο για γκοφρέτες και με μια σπάτουλα στρώνεις το μίγμα.
Ένα φύλλο, μια στρώση από το μίγμα ώσπου να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Σκεπάζεις με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο βάζεις μικρά βαράκια στα πλαϊνά, το βάζεις στο ψυγείο για 6 ώρες να παγώσει και κόβεις σε κομμάτια!
Καλή επιτυχία, (εγώ πρόσθεσα μόνο 2 κουτ. μερέντα).
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Τραγανά σοκολατάκια με σοκοφρέτα.
Η συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “Χρυσές Συνταγές”
Τέρμα πια οι πειραματισμοί. Τα καλύτερα σοκολατάκια είναι αυτά με διαφορά. Γίνονται με ζαχαρούχο γάλα και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει!!
Υλικά
-1 ζαχαρουχο γάλα
-200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-2 κτσ. κακάο σκόνη
-5 σοκοφρέτες
-1 χούφτα ξηρούς καρπούς
-200 γρ. κουβερτούρα για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Τρίψε τις σοκοφρέτες και τους ξηρούς καρπούς. Βάλε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήσε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το γάλα με το κακάο, ανακάτεψε καλά και ρίξε την σοκολάτα μέσα.
Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ένωσε τα δύο μείγματα καλά.
Μετέφερε σε ένα μπολ και άφησε το μισή ώρα στο ψυγείο.
Λιώσε την υπόλοιπη κουβερτούρα. Έπειτα κάνε μπαλάκια και βούτηξέ τα στην λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθέτησε σε ένα αντικολλητικό χαρτί και έτοιμα!
Η συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “Χρυσές Συνταγές”