Συνταγές
Λαχταριστή πάστα με κρέμα Σοκοφρέτας για τις υπογλυκαιμίες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάχνουμε μία εύκολη και με απλά υλικά πάστα με κρέμα σοκοφρέτας. Το παντεσπάνι βγαίνει μαλακό και η κρέμα πραγματικά είναι φανταστική. Αξίζει σίγουρα τη δοκιμή ενώ αν της δώσεις μία ευκαιρία, θα την κάνεις στο μέλλον ξανά.
Υλικά
Για το Παντεσπάνι
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
100 ml γάλα
100 ml σπορέλαιο
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 γρ κακάο
2 βανίλιες
5 γρ μπέικιν
Για το Σιρόπι
200 ml γάλα
50 ml κονιάκ
Για τη Κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος
1 κρέμα σοκοφρέτας 380 γρ
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ζύμη.
Απλώνουμε έπειτα τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί 34 × 26 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Κατόπιν και αφού κρυώσει το παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με το γάλα που έχουμε αναμείξει με το κονιάκ.
Φτιάχνουμε τη κρέμα. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Ενσωματώνουμε την κρέμα σοκοφρέτας και τα απλώνουμε πάνω από το γλυκό.
Προαιρετικά κάνουμε σχέδια με μία οδοντωτή σπάτουλα ή ένα πιρούνι.
Τέλος, αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε.
Έτοιμη η πάστα με κρέμα σοκοφρέτας! Καλή απόλαυση!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!