Συνταγές
Τραγανά και δροσερά σαραγλάκια με γέμιση παγωτού !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ελάτε να φτιάξουμε μαζί νόστιμα σαραγλάκια με φύλλο Βυρητού και γέμιση παγωτό της επιλογής μας και να δροσερέψουμε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Καλή απόλαυση!
Υλικά
500 γρ φύλλα Βηρυτού
Βούτυρο
400 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
Παγωτό
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε το φύλλο της συνταγής μας. Παίρνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε καλά. Τοποθετούμε ακόμα ένα από πάνω και το βουτυρώνουμε.
Στη συνέχεια, βάζουμε μία βέργα με περίπου 1,5 εκατοστά διάμετρο και τυλίγουμε τα φύλλα. Τα πατάμε στην μέση και τα βγάζουμε από την βέργα, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Κατόπιν, τα βάζουμε σε ταψί (καλό θα ήταν να μην έχουν πολλά κενά), τα βουτυρώνουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στην κατάψυξη.
Συνεχίζουμε με το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη και το νερό.
Παράλληλα κόβουμε τα σαραγλάκια σε κομμάτια και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.
Όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 2 ώρες.
Φτιάχνουμε δικό μας παγωτό με συνταγή που θα βρείτε στο www.xrysessyntages.gr ή χρησιμοποιούμε έτοιμο. Στην σημερινή συνταγή μας χρησιμοποιήσαμε 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος, ένα μεγάλο κουτί εβαπορε, ένα ζαχαρούχο γάλα και προαιρετικά 3 βανίλιες. Έχε υπόψη ότι η ποσότητα παγωτού που θα χρειαστούν τα σαραγλάκια είναι ελάχιστη, συνεπώς θα σου περισσέψει ικανοποιητική ποσότητα παγωτού.
Τέλος, γεμίζουμε τα σαραγλί και αφήνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Έτοιμα τα σαραγλάκια μας! Καλή απόλαυση!
Δες και το βίντεο της συνταγής που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!