Συνταγές
Το πιο ταιριαστό μπισκότο για παγωτό, τούρτα ακόμη και για το καφέ…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis– “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
140 γρ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
90 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ καστανή ζάχαρη
2 αυγά ολόκληρα μεγάλα
160 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλ βανίλια υγρή η 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το βούτυρο για 1 λεπτό , προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί . Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό .
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα και με μία μαρίζ φέρνουμε όλη την ζύμη μαζεμένη . Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε 3 δόσεις όχι όλο μαζί και ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο ζυμάρι .. Ξεκουράζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά .
Τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ με οπή 5 χιλιοστών και κόβουμε πάνω σε λαδόκολλα ίσια μπαστουνάκια η στρογγυλές μικρές ροζέτες σε απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν .
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα .. Αφού κρυώσουν μπορούμε αν θέλουμε να βουτήξουμε ένα μέρος σε λιωμένη σοκολάτα η με ένα χωνάκι με λιωμένη σοκολάτα να κάνουμε γραμμές
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis– “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.