Συνταγές
Το πιο νόστιμο κέικ πορτοκάλι που τρώγεται και σε περίοδο μη νηστείας..
Η Συνταγή είναι από Τακοζίδης Βούλα Μάκης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
480γρ αλεύρι
300γρ ζάχαρη
1 βανίλια
Μισό κουτάλι του γλυκού σόδα
Δυόμιση κουταλάκια μπεικν
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
400γρ χυμό πορτοκαλιού (είτε φρέσκο στημένο είτε εμπορίου)
200γρ ηλιέλαιο..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εάν έχουμε χρόνο τι αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και ανακατεύουμε ανά διαστήματα..
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175° για 45-50 λεπτά…(εμένα χρειάστηκε 35 λεπτά, ανάλογα με τν φούρνο..με ένα μαχαίρι τσιμπάμε για να δούμε εάν ψήθηκε από μέσα)
Η Συνταγή είναι από Τακοζίδης Βούλα Μάκης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Νηστίσιμο κέικ με κακάο ΙΟΝ
Συστατικά
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
425 γρ ζάχαρη
70 γρ κακάο ΙΟΝ
1 κ.γ baking powder
½ κ.γ baking soda
450 γρ γάλα καρύδας
90 γρ ηλιέλαιο
2 κ.γ μηλόξιδο
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Προετοιμάζουμε την φόρμα μας ,την αλείφουμε με φυτικό βούτυρο και την πασπαλίζουμε με κακάο.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι τη ζάχαρη το κακάο το baking τη σόδα και το αλάτι.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα το ηλιέλαιο το μηλόξιδο τη βανίλια και ομογενοποιούμε.
4. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και γεμίζουμε την φόρμα μας.
5. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
6. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και εφόσον δεν έχει υγρασία είναι έτοιμο.
7. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το ξεφορμάρουμε με προσοχή γιατί είναι εύθραυστο.