Συνταγές
Έτοιμη η φανουρόπιτα που θα διαβαστεί στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου – Βοήθειά μας, να μας φανερώνει υγεία και φώτιση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τάνια Κάρτα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ.χυμό πορτοκάλι
340 γρ.ελαιόλαδο (εγώ έβαλα σπορέλαιο),
300 γρ.ζάχαρη
50 γρ.καρύδια χοντροκομμένα
70 γρ.στσφίδες ξανθές
1κτγ κανέλα, στη μύτη του κουταλιού γαρύφαλλο
500 γρ αλεύρι φαρίνα
1 μπέικιν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα τρία πρώτα υλικά για δύο λεπτά περίπου με το σύρμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα (οι σταφίδες αλευρωμένες)
στο τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν.. Καλό ανακάτεμα και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 28 νούμερο..
Προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου
Η Συνταγή είναι από Τάνια Κάρτα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για το πιο εύκολο, αλλά πεντανόστιμο τσιζ κέικ. Έτοιμο σε λίγα λεπτά.
Η Συνταγή είναι της κ. Μαίρη Ηλιοπούλου – “Χρυσές Συνταγές”
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
400 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
λίγο κονιάκ
150 γραμμάριο βούτυρο
Μαρμελάδα ή σάλτσα φράουλας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το κονιάκ.
Τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και τα στρώνουμε σε ένα τσέρκι να κρυώσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, βανίλια και χτυπάμε μέχρι να πήξει.
Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα και τέλος απλώνουμε την μαρμελάδα ή σάλτσα φράουλας.
Στο ψυγείο και σε λίγες ώρες έτοιμο να το απολαύσουμε!
Η Συνταγή είναι της κ. Μαίρη Ηλιοπούλου – “Χρυσές Συνταγές”