Συνταγές
Το πιο αφράτο και γευστικό κέικ βανίλιας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
1 κουπα.ζαχαρη,
1 κουπα.σπορελαιο,
μιση κουπα.γαλα εβαπορε,
μιση κουπα.χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,
1 βανιλια,
500 γραμμαρια αλευρι φαριναπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε.τα.αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν
Ριχνουμε.το σπορελαιο ,το γαλα,το χυμο!!Τελος σιγα σιγα το αλευρι και την βανιλια
Τοποθετουμε το μιγμα σε καλα λαδωμενη αλεθρωμενι φορμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 50 λεπτα
Σβηνουμε.τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα.5 λεπτα!Το βγαζουμε το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου 15 λεπτα και το αναποδογυριζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει
ΓΛΑΣΣΟ:
Λιωνουμε 400 γραμμαρια νιφαδες σοκολατας λευκης σε μπεν μαρι και ριχνουμε 2 κουταλιες της σουπας βουτυρο
Το κατεβαζουμε το αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και το ριχνουμε πανω στο κεικ
Συνεχιζουμε λιωνουμε 100 γραμμρια κουβερτουρα σε μπεν μαρι και την τοποθετουμε σε σακουλακι το κοβουμε στην γωνια και κανουμε.γραμμες πανω στην λευκη
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.