Συνταγές
Το καλύτερο! Ντόνατς που θα σου μείνει αξέχαστο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μία λεκανίτσα 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανοίγουμε μία λακουβιτσα και προσθέτουμε ένα φακελάκι ξερή μαγιά, 60 γρ. χλιαρό νερό, 150 γρ. χλιαρό γάλα, ένα αυγό και ένα ασπράδι, 50 γρ. καλαμποκελαιο, 50 γρ. ζάχαρη, μία βανίλια και ένα κ.γ. αλάτι.
Ανακατεύουμε με μια μαριζ, το μίγμα είναι αρκετά χαλαρό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα.
Όταν περάσει η μισή ώρα , ρίχνουμε αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας, αδειάζουμε την ζύμη την κάνουμε λεπτό μπαστούνι και την χωρίζουμε σε 25 κομματάκια ( η ζύμη είναι πολύ μαλακή και κολαει στα χέρια ,την δουλεύουμε αλευρωνοντας συνέχεια τα χέρια μας και την επιφάνεια εργασίας).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πραλινα φουντουκιού (Μερέντα) με λίγο μαρμελάδα βύσσινο.
Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε μικρό φύλλο το γεμίζουμε με μισό κ.γ. μίγμα πραλινας με μαρμελάδα το κλείνουμε καλά σε μπαλάκι και το τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί νο. 32.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια σκεπάζουμε το ταψί με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 40 λεπτά αλείφουμε την ντονατσοκυψέλη μας με κρόκο αυγού στον οποίο ανακατεύουμε 2 κ.γ. γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στους 170 στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα περιχυνουμε με γραμμές από συμπυκνωμένο γάλα και πραλινας φουντουκιού και αμύγδαλο φιλέ.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.