Συνταγές
Μουστοκούλουρα αφράτα και ζεστά με την αυθεντική συνταγή της μαμάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Σοφη Μπουριναρη – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
120 γραμ. ελαιόλαδο, 120 γραμ. ηλιέλαιο, 130 γραμ. ζάχαρη, 200 γραμ. πετιμέζι, 150 γραμ. νερό, 1 κτσ. σόδα, 1 κτσ. κανέλα, 1/2 κτσ. γαρύφαλλο, 900 γραμ .αλεύρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, ζάχαρη, πετιμέζι, νερό, σόδα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στην συνέχεια προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο, την κανέλα & το γαρύφαλλο, ανακατεύουμε με το χέρι.
Η ζύμη θα κολλάει λίγο στο χέρι λάδι και πλαστέ.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12 – 15 λεπτά.
Αν θέλετε προσθέσετε σουσάμι.
Η συνταγή είναι από Σοφη Μπουριναρη – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Το γλυκό της ημέρας είναι μουσταλευριά.
Η συνταγή είναι από κ. Μαρια Λαμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
Υλικά:
1 λίτρο μούστο κομμένο
200 γρ. νισεστέ ή αλεύρι, (ένα ποτήρι του νερού)
Εκτελεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μούστο.
Προσθέτουμε το νισεστέ.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Προαιρετικά από πάνω ρίχνουμε κανέλα, σουσάμι και χοντροκομμένα καρύδια.
Η συνταγή είναι από κ. Μαρια Λαμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.