Συνταγές
Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει – πατάτα και κρεμμύδι στην πιο απίθανη πίτα!
Η Συνταγή είναι από Ρήνα Κοντού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
1 κουπα του νεσκαφε χλιαρό νερό 1 κουταλακι του γλυκού κοφτό αλάτι 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το χυμό από 1/2 λεμόνι και αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη
αν υποθέσουμε πως η κούπα έχει
250m θα πάρει περίπου κοντά στο μισό κιλό αλεύρι ίσως και λίγο λιγότερο
Γέμιση
3 πατατες μεγάλες 3 κρεμμυδια 4κουταλιες σπουπας ελαιόλαδο 2 αυγα 2 κουταλιες σούπας γιαούρτι .αλάτι πιπέρι λίγη ρίγανη και δυόσμο ξερό
αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και την χωρίζουμε σε δύο μέρη και την ανοίγουμε με την μεθοδο του ήλιου.
για να είναι η σφολιάτα στρώσεις στρώσεις ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για 1, ώρα
Η Συνταγή είναι από Ρήνα Κοντού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για γευστικά καραμελωμένα κρεμμύδια, βουτηγμένα σε ντιπ με μπεικον και τυριά!
Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και θα μιλάνε όλοι οι προσκεκλημένοι σας στο επόμενο τραπέζι!
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη κουταλιά λάδι
4 γλυκά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
½ κούπα νερό
100 γραμμάρια κρέμα τυριού
½ κούπα μαγιονέζα
¾ της κούπας τριμμένο τυρί ή παρμεζάνα
6 φέτες μπέικον,ψημένο σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι, τα κρεμμύδια, και το νερό. Μαγειρεύουμε σε θερμοκρασία λίγο πάνω από το κανονικό, έως ότου τα υλικά ψηθούν και να αποκτήσουν καφέ χρώμα και καραμελοποιηθούν. Προσθέτουμε νερό εάν χρειαστεί.
Προσθέτουμε την κρέμα τυριού, την μαγιονέζα, μισή κούπα τριμμένου τυριού και το μπέικον, ρίχνουμε τα υλικά αυτά σε ένα ταψί μαγειρικής και θερμαίνουμε για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς και η συνταγή μας είναι έτοιμη!