Connect with us

Συνταγές

Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων που τρώγεται όλες τις ώρες

Published

on

352389312 2309148965953451 222745116524983495 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
250 ml Νουνού (125 ml γάλα + 125 ml νερό)
250 ml νερό
120 – 150 ml πορτοκαλάδα με ανθρακικό ( αυτή τη φορά έβαλα 100 ml σόδα αναψυκτικό και 1 σφηνάκι μαστίχα Χίου)
18 γρ ξηρή μαγιά
2 κ σ κοφτά ζάχαρη
1 κ γλ κοφτό αλάτι
4 κ γλ ελαιόλαδο
2 καψουλάκια βανίλια
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι και κανέλα ή νουτέλα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα το νερό την πορτοκαλάδα τα 120 ml ( όχι όλη με τη μία, θα δούμε αν χρειάζεται όλη όταν προσθέσουμε το αλεύρι), τη μαγιά τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το 1/3 από το αλεύρι μας και ανακατεύουμε πάντα με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλάτι το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά μέχρι να πάρουμε έναν ωραίο όχι πολύ πηχτό χυλό ( σε αυτή τη φάση αν ο χυλός μας είναι πολύ πηχτός προσθέτουμε και την υπόλοιπη πορτοκαλάδα πάντα σταδιακά). Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα για να ενεργοποιηθεί η γλουτένη.

Ζεσταίνουμε και κατσαρολάκι το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Με την αριστερή μας παλάμη παίρνουμε ποσότητα από τη ζύμη και πιέζουμε τη γροθιά μας ώστε ο χυλός να βγει από τον αντίχειρα. Με τη βοήθεια βρεγμένου κουταλιού κόβουμε την ποσότητα που βγήκε και τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μας. Τους γυρίζουμε συνέχεια με το πιρούνι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές. Με την Τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει η περίσσεια του λαδιού.

Σερβίρουμε όπως επιθυμεί ο καθένας.

Μπορείτε να τους κάνετε και αλμυρούς παραλείποντας τη βανίλια, γεμίζοντας τους με πικάντικη φέτα με ελαιόλαδο και γαρνίροντάς τους με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης.

Για τη γέμιση της φέτας
200 γρ πικάντικη φέτα
50 γρ ελαιόλαδο
Τα χτυπάμε στο μουλτι να ομογενοποιηθούν και με τη σύριγγα της ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τους λουκουμάδες μας

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κομματάκια
1/3 από ένα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κ σ ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κόκκινο γλυκό κρασί ή και μαυροδάφνη
1 σφηνάκι νερό
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τις πιπεριές το κρεμμυδάκι και το αλάτι να βγάλει τα πολλά νερά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζουμε για 10′ και μετά με το ραβδομπλέντερ ή στο μουλτι χτυπάμε για να κάνουμε τη σάλτσα

Η Συνταγή είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές12 ώρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές14 ώρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές16 ώρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές16 ώρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές18 ώρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές20 ώρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές22 ώρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές2 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές2 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές3 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές3 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές4 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Συνταγές4 ημέρες ago

Είναι δυνατόν να μην μπούμε στον πειρασμό να φτιάξουμε την πιο σπέσιαλ τούρτα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα τύπου πτι μπερ που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσερή καλοκαιρινή τούρτα με κρέμα λευκής σοκολάτας και αφράτο, σπιτικό παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ανακάλυψε τη γευστική συνταγή για ένα εξαιρετικό μπισκοτογλυκό με καραμέλα

Συνταγές4 ημέρες ago

Έτσι φτιάχνουμε σωστά τα Μανιτάρια πλευρώτους αν θες να είναι πιο νόστιμα από ποτέ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ αφράτη τούρτα καρύδας με φράουλα – το πιο τέλειο και απολαυστικό γλυκό!

Συνταγές5 ημέρες ago

Η πιο ωραία μακαρονάδα με ταλιατέλες και σάλτσα μελιτζάνας

Συνταγές5 ημέρες ago

Σαρδέλα στο φούρνο – μια ζωγραφιά το πιάτο σας

Exit mobile version