Connect with us

Συνταγές

Ένας σούπερ σοκολατένιος πειρασμός – τούρτα προφιτερόλ

Published

on

244932203 2370622513068686 1417458114269380009 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
Για τη ζύμη σου

150 ml γάλα
100 ml νερό
1/2 κ.γ κοφτό αλάτι
1 κ.σ ζάχαρη
80 γρ βούτυρο
150 γρ αλεύρι
4 μέτρια αβγά

Για τη βάση
220 γρ μπισκότα ορεο
110 γρ βούτυρο

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
500 ml γάλα
50 γρ κορν φλάουρ
2 αβγά
130 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
50 γρ βουτυρο

Για την κρέμα σοκολάτας
150 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ σοκολάτα κουβερτουρα με 72 % κακαο

Για τη γκαναζ
200 γρ σοκολάτα
120 γρ γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα σου
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα , το βούτυρο,το αλάτι και τη ζαχαρη να ζεστάνουν.
Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας .

Χαμηλώνω τη φωτιά (σε μετρια φωτιά) και ανακατεύω μέχρι να σφίξει το ζυμαρακι μου.
Ψήνω για 3 λεπτά περίπου πάντα ανακατεύοντας έτσι ώστε να χάσει όλη την υγρασία του και να ψηθεί το αλεύρι.
Προσέχω μην μου πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.

Κατεβάζω από τη φωτιά και βάζω το ζυμαράκι μέσα στον κάδο του μίξερ.
Σε μέτρια ταχύτητα χτυπάω για 4 λεπτά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.
Προσθέτω ένα-ένα τα αβγά περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματώνονται μέσα στη ζύμη.

Η ζύμη μου θα πρέπει να μοιάζει με έναν σφιχτό χυλό πού να πέφτει αργά από το σύρμα και να στέκεται όταν κάνω τα σουδάκια ( να μην απλώνει).
Βάζω λαδόκολλα σε ένα ταψακι και κόβω μακρόστενα σου , τύπου εκλερ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 25 λεπτά.

Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180 και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκονισουν καλά και να βγαίνει στεγνό τό σου.
Αφήνω να κρυώσουν καλά.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε μία βαθιά κατσαρόλίτσα βάζω το γάλα με τη ζάχαρη να κάψουν.
Κρατάω ένα φλιτζάνι κρύο γάλα από τα 500 ml για να διαλύσω το κορν φλάουρ.
Μέσα στο γάλα που διέλυσα το κορν φλάουρ προσθέτω τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τις βανίλιες.

Αφού κάψει το γάλα προσθέτω το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο.
Σκεπάζω καλά την κρέμα με μία μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα και αφήνω να πέσει η θερμοκρασία της.

Βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Παράλληλα ετοιμάζω και την κρέμα σοκολάτας.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω την κρέμα γάλακτος και το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να κάψουν καλά.

Προσθέτω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και αφήνω 1-2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα μου.
Με μία μαρίζ ανακατεύω καλά μέχρι να έχω μία λεία γκανάζ.
Αφήνω να κρυώσει και βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.

Δεν θέλω να σφίξει πολύ απλά θέλω να παγώσει.
Έπειτα τη χτυπάω στο μίξερ για 2 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει την υφή του γιαουρτιού , να σφίξει ελαφρώς , αλλά να παραμένει ρευστή .

Συναρμολόγηση
Ανοίγω με ένα μαχαιράκι προσεκτικά τα σουδάκια και τα γεμίζω με τη βοήθεια του κόρνε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Παίρνω έναν δίσκο 20 x 25 και βάζω ένα μακρόστενο τσέρκι στις ίδιες διαστάσεις.

Τρίβω στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και ανακατεύω το βούτυρο λιωμένο έτσι ώστε να βραχεί καλά όλο το μπισκότο.
Απλώνω στη βάση και καλύπτω καλά όλη την επιφάνεια από το τσέρκι.
Πάνω στο μπισκότο απλώνω λίγη από την κρέμα σοκολάτας για να καθίσουν επάνω τα σου.

Βάζω σε σειρά τα σουδάκια με την κρέμα και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
Βάζω στο ψυγείο για δύο ωρες να παγώσει.
Ετοιμάζω την γκανάζ σοκολάτας

Σε ένα μικρό μπολ βάζω το γάλα με κάψει στο φούρνο μικροκυμάτων προσθέτω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και το μέλι και αφήνω για 1-2 λεπτά να μαλακώσει.
ανακατεύω καλά με μία μαρίζ και αφού έχει πέσει η θερμοκρασία της απλώνω πάνω στο γλυκό.

Βάζω πάλι μέσα στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Γαρνίρω με σαντιγύ και αμύγδαλο καβουρντισμένο

Η Συνταγή είναι από Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές13 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές15 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές17 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές19 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές21 ώρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές23 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές5 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές5 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Exit mobile version