Συνταγές
Για γενέθλια δοκίμασε τούρτα μιλφέιγ με γευση καραμέλας
Η Συνταγή είναι από Μαρια Φουσκη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Σφολιατινια έτοιμα
Κρέμα γάλακτος
1-2 κουταλιές Ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 λίτρο γάλα
200γρ ζάχαρη
4 κρόκους αβγών
100γρ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
1 κουτάλια βούτυρο φρεσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνουμε το γάλα στην κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία
Χτυπάμε τους κρόκους αβγών με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουνε στην συνέχεια το κορν φλάουρ και λίγο γάλα από την κατσαρόλα για να χτυπηθούν πιο εύκολα τα υλικά
Ρίχνουμε το μείγμα αβγών ζάχαρης στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας!!
Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί στην κρέμα!!!
Καλύπτουμε με μια μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει κρουστά και την αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσει λίγο
Στην πιατέλα ή στο ταψάκι που θα κάνετε το γλυκό στρώνουμε μια σειρά σφολιατινια
Από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα και στην συνέχεια βάζουμε ακόμη μια στρώση σφολιατινια αφού πρώτα τα κόψουμε στην μέση οριζόντια
Από πάνω ρίχνουμε τη υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά
Στην συνέχεια χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας
Θρυμματίζουμε από πάνω τα σφολιατινια που μας περίσσεψαν και έτοιμο το γλυκό μας
Εγώ έκανα δυο δόσεις κρέμας για να φτιάξω την τούρτα και πήρα τρία πακετάκια σφολιατινια
Αντί για απλή βανίλια έριξα μέσα στην κρέμα, βανίλια με γεύση καραμέλα και έριξα και σιρόπι καραμέλας και στη κρέμα και σε κάθε στρώση σφολιατινια!!
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από Μαρια Φουσκη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.