Συνταγές
Μία πανεύκολη συνταγή για απλή τούρτα με ινδοκάρυδο και λευκή σοκολατα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
Παντεσπανι
5 αυγα 125γρμ ζαχαρη 155 γρμ αλευρι φαρινα η για όλες τις χρήσεις 1 μπεκιν και 1 βανιλια
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγά με την ζαχαρη μέχρι να ασπρισουνε
σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλευρι με το μπεκιν και την βανιλια Λαδωνουμε και αλευρωνουμε 1 φόρμα με τσερκι 28 cm
ψήνουμε στους 180 βαθμους για 35 λεπτά περίπου ανάλογα το κάθε φούρνο το αφήνουμε για να κρυωσει πολύ καλά Σιροπι 1 ποτηρι του νερού ζαχαρη και 1 ποτηρι νερό βραζουμε για 3 λεπτα και το αφήνουμε για να κρυωσει καλά
Κρεμα
1 λιτρο φρέσκο γάλα 5 κσ ζαχαρη 4 κσ κορν φλαουρ 2 κσ γεματες αλεύρι γοχ 1 βανιλια 50 γρμ ινδοκαρυδο 3κσ βουτυρο και 100γρμ λευκη σοκολατα
Εκτέλεση
Βαζουμε το γάλα ζαχαρη να ζεσταθει παιρνουμε λίγο γάλα ζεστο και σε 1 μπωλ διαλυουμε μέσα το αλευρι με το κορν φλαουρ και στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ζαχαρη ανακατεμα μέχρι να πήξει
αποσυρουμε και προσθέτουμε βουτυρο βανιλια σοκολατα ανακατεμα
Συναρμολογηση
Κοβουμε το Παντεσπανι σε 2 πάτους παιρνουμε το 1
το ακουμπαμε σε 1 πιάτο σιροπιαζουμε με κουταλι απλωνουμε την κρέμα κλεινουμε με το άλλο πάτο Παντεσπανι πάλι σιροπιαζουμε Και βαζουμε στο κρύο γλυκοτην Σαντιγη
Εκτέλεση
Χτυπαμε 500 γρμ φυτική κρέμα παγωμένη με 50γρμ αχνη ζαχαρη την απλωνουμε και στα πλαγια βαζουμε ινδοκαρυδο φίλε αμυγδαλου και κερατάκια και στο ψυγείο για να παγώσει έγινε αφρατη
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.