Συνταγές
Τα λόγια είναι περιττά – εξαιρετική τούρτα με ζαχαρόπαστα
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Δευτεραίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα κεικ (φτιαχνετε την συνταγη 2 φορες και βαζετε το μειγμα σε 2 φορμες των 28cm):
250γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
400γρ ζαχαρη κρυσταλικη
100γρ κακαο
2 κ.γλ baking powder
1/12 κ.γλ baking soda
1 κ.γλ αλατι
2 μεγαλα αυγα (θερμοκρασια δωματιου)
250ml γαλα (οχι Light , θερμοκρασια δωματιου)
120ml ηλιελαιο
2 κ.γλ εκχυλισμα βανιλιας
250ml βραστο νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
βαζετε σε ενα μπολ αλευρι, ζαχαρι , κακαο ,baking powder ,baking soda , αλατι σε ενα μπολ και ανακατευετε.
σε ενα αλλο μπολ ανακατευετε τα υπολοιπα υλικα ΕΚΤΟΣ απο το βραστο νερο.
Βαζετε τα υγρα στα στεραια υλικα στο μιξερ και χτυπατε μεχρι να ενσωματωθουν. Μολις ενσωματωθουν ριχνετε το βραστο νερο και συνεχιζετε με το μιξερ μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα. Μην ανησυχειτε που θα ειναι ρευστο ετσι πρεπε να ειναι. ψηνετε στους
180 βαθμους για 35-40 λεπτα ή μεχρι να βγει το μαχαιρι καθαρο στο κεντρο
Για την βουτηροκρεμα με γευση καραμελα (εσωτερικα):
250γρ βουτηρο (θερμοκρασια δωματιου)
500 γρ ζαχαρουχο καραμελωμενο
1 κ.γλ εκχυλισμα βανιλιας
Το βουτηρο πρεπει να ειναι μαλακο σε θερμοκρασια δωματιου αλλα οχι πολυ μαλακο. Χτυπατε το βουτηρο να αφρατευσει. Μολις αφρατευσει ενσωματωνετε σιγα σιγα το ζαχαρουχο. Μολις κανει κορυφες σταματατε. Αν δεν σας ειναι πολυ ρευστο , βαλτε το στο ψυγειο για 10-15 λεπτα και ξαναχτυπηστε. Επαναλαβετε την διαδικασια μεχρι να ειναι σταθερο.
Για την διακοσμηση:
Ζαχαροπαστα της επιλογης σας (μου πηρε περιπου 1250γρ να την καλυψω μαζι με το κερατο τα αυτια και τα ματια). Για το κερατο, τα αυτια και τα ματια χρησιμοποιησα ζαχαροπαστα μοντελισμου.
Βουτηροκρεμα βανιλιας:
250γρ βουτηρο (θερμοκρασια δωματιου )
500γρ ζαχαρουχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το βουτυρο πρεπει να ειναι μαλακο σε θερμοκρασια δωματιου αλλα οχι πολυ μαλακο. Χτυπατε το βουτηρο να αφρατευσει. Μολις αφρατευσει ενσωματωνετε σιγα σιγα το ζαχαρουχο. Μολις κανει κορυφες σταματατε. Αν δεν σας ειναι πολυ ρευστο , βαλτε το στο ψυγειο για 10-15 λεπτα και ξαναχτυπηστε. Επαναλαβετε την διαδικασια μεχρι να ειναι σταθερο.
Οσο αφορα τα χρωματα που εχει η τουρτα χρησιμοποιειστε την φαντασια σας. χρωματιστε την λευκη βουτηροκρεμα με οτι χρωμα θελετε και καντε οτι σχεδιο σας αρεσει. Τα μαλλια του μονοκερου στην φωτο εγιναν με χρωματα wilton και για να κανω ολα τα μαλλια χρησιμοποιησα σχεδον ολη την ασπρη βουτηροκρεμα.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Δευτεραίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.