Συνταγές
Καταπλήξτε τους όλους – μια εντυπωσιακή και γευστική τούρτα κωκ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
180 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
3 βανίλιες
1, 5 κ.γ μπέικιν παουντερ
Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Φλουδες πορτοκαλιου
Βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 πρέζα αλάτι
180 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κρόκους αυγων
90 γρ κόρν φλάουρ
70 γρ βούτυρο
Για την επικάλυψη:
150 γρ. Κουβερτουρα γάλακτος
Σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το παντεσπάνι:Χτυπάμε τ’αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά. Προσθέτουμε κια τυ βούτυρο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε με δόσεις το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 24 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 για 15 περίπου λεπτά.
Για τη κρεμα:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό γάλα, την βανιλια και τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και το κόρν φλάουρ. Τα ανακατεύουμε με σύρμα. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας το γάλα που έχουμε ζεστάνει με τη ζάχαρη, στο μπολ με το κρύο μείγμα του γάλακτος.
Ανακατεύουμε και το γυρνάμε όλο μαζί στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού βράσει και πήξει τη βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και την παγώνουμε καλά στο ψυγείο. Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε το κωκ, την χτυπάμε λίγο με το μίξερ να αφρατέψει.
Για το σιρόπι :Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά,και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Συναρμολογηση:
Βάζουμε σε μια αποσπωμενη φόρμα το ενα παντεσπάνι, σιροπιάζουμε, στρώνουμε όλη την κρέμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο και σιροπιαζουμε ξανά. Καλύπτουμε με την σοκολάτα και το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.
Η Εκτέλεση είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.