Συνταγές
Τούρτα κατσαρόλας – Πολύ εύκολο γλυκάκι και δροσερό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
450 γρ μπισκότα ότι μπερ.
1 κουβερτούρα των 125 γρ
100 γρ βούτυρο
1 λίτρο γάλα
80 γρ Κορν φλάουρ
1 Βανίλια
200 γρ ζάχαρη
Για τη Σαντιγί:
1 Μορφατ.
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο , τη βανίλια και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει, με το που παγώσει ελαφρα σπάμε τα μπισκότα με το χέρι και τα προσθετουμε.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το στρωνουμε σε ένα τσερκι 26εκ και αφήνουμε να παγώσει καλά στο ψυγείο. Χτυπάμε το μορφατ με τη ζάχαρη άχνη, σε σαντιγυ και την απλώνουμε από πάνω.
Διακοσμούμε γενικά όπως θέλουμε. Εμένα την διακοσμήστε η αδερφή μου κάνοντας τούρτα-γάτα χρησιμοποιώντας πρέτζελ βουτηγμένη σε σοκολάτα για μουστάκια και ματάκια σοκολάτα για αυτάκια και ροζ σαντιγί.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.