Συνταγές
Τούρτα καραμέλα όλο νοστιμιά – Δοκιμάστε την
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Πατεσπανι
Τέσσερα αυγά
Μια κούπα ζάχαρη
Μια κουπα Ηλιέλαιο
Μια κούπα χυμό πορτοκαλί με ανθρακικό
Τρεις κουπες αλεύρι γοχ
Ένα μπεκιν
Μια βανίλια
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκαλί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησουμε τα αυγά με την ζαχαρη πολύ καλά Πρόσθεσουμε τα υγρά ανακάτεψα καλά
κλεισουμε το μίξερ και πρόσθεσα το αλεύρι την βανίλια το μπεκιν κοσκινισμένα Βουτύρωσα την φόρμα την Πασπαλισουμε με αλεύρι στρωσουμε λαδόκολλα βαλουμε το μίγμα στην φορμα
ψησουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα 1 h στο δικό μου φούρνο μόλις το έβγαλα και κρύωσουμε καλά το τύλιξα σε μία πετσέτα και μετά σακούλα για να παραμείνει μαλάκο
την δεύτερη φόρμα μπορείτε να βάλετε στο μίγμα μια ΚΣ νουτελα
Για την γεμιση
400γρ κρέμα γαλακτο
Ένα Καραμελωμένο εβαπορέ
Ένα πακέτο Μασκαπονε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησουμε την κρέμα γάλακτος πρόσθεσα το Μασκαπονε και μετά απο λίγα λεπτά το γάλα Τα χτύπησα όλα μαζί
Τα πατεσπανια βγαλουμε δυο δίσκους από το κάθε ένα Τα συροπιασα με το συροπι που έκανα με δυο κούπες νερό και μια ζάχαρη τα έβρασα και το άφησα να κρυώσει
Μετά το Σύροπιασμα στρωσουμε το μιγμα μέσα έξω
Χτύπησουμε 200γρ κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγη Με ένα κορνε με Μύτη έκανα τό σχέδιο
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.