Συνταγές
Γιορτάζουμε και ‘μεις – Χρόνια Πολλά με τούρτα αμυγδάλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ:
8 ασπραδια αυγων, 200 γρ ζαχαρη αχνη,250 γρ πουδρα αμυγδαλου,50 γρ αλευρι φαρινα,2 βανιλιες!Βαζουμε σε 3 ταψακια μεσαιου μεγεθους λαδοκολες!Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους
Χτυπαμε τα ασπραδια με την ζαχαρη και τις βανιλιες μεχρι να στεκεται
Ριχνουμε απαλα την πουδρα αμυγδαλου και ανακατευουμε παρα πολυ καλα με μαριζ,ριχνουμε και το αλευρι απαλα
Τοποθετουμε μειγμα σε 3 ταψακια μικρά, πολυ λεπτη στρωση και τα ψηνουμε 15 με 20 λεπτα
Τα αφηνουμε να κρυωσουν
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:
500 γρ κρεμα γαλακτος καλης ποιοτητας, 300 γρ γαλα φρεσκο,2 βανιλιες, 4κροκοι αυγων, 100 γρ ζαχαρη, 4κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ,1 φακελακι ζελατινη!Χτυπαμε την αχνη ζαχαρη με την κρεμα γαλακτος να σφιξει και την τοποθετουμε στο ψυγειο
Βαζουμε σε μια κατσαρολα την ζαχαρη,το κορν φλαουρ, τους κροκους τα ανακατευουμε εκτος φωτιας τοποθετουμε στην φωτια και ριχνουμε μεσα το γαλα ανακατευουμε στο χαμηλο
Εχουμε βαλει της ζελατινες προηγουμενως σε μπολ με λιγο γαλα να φουσκωσουν και τις σφιγγουμε στο χερι και τις ριχνουμε στην κρεμα!Οποτε βγαζουμε την σαντιγυ την σφιχτη απο το ψυγειο και την ριχνουμε απαλα στην κρεμα αφου προηγουμενως την εχουμε κατεβασει απο την φωτια να κρυωσει
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετουμε παντεσπανι,κρεμα,παντεσπανι κρεμα, παντεσπανι κρεμα
Διακοσμηση μπολικο αμυγδαλο καβουρδισμενο στην βαση το οποίο το εχουμε καβουρδισει για 15 λεπτα φουρνο και στα πλάγια αμύγδαλο ελαφρώς καβουρδισμενο!Και φυσικα για τελείωμα σαντιγύ και κερασακια
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.