Συνταγές
Τούμπανο πρασόπιτα με τραγανό χειροποίητο φύλλο – χορταστική σε μεγάλο ταψί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
500 γρ αλεύρι
3 κσ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
1 ποτήρι περίπου νερό
Για την γέμιση
1 κιλό πράσα καθαρά και κομμένα σε λεπτές φέτες.
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, λάδι, 3 κσ τραχανά.
1 φλιτζάνι φέτα, 1 φλιτζάνι τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένο, 1 φλιτζάνι γιαούρτι και 4 αυγά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη το αλάτι ανακατεύουμε κάνουμε μια γούβα στην μέση ρίχνουμε το λάδι το ξύδι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια ούτε σκληρό ούτε μαλακό.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και από επάνω σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Σε ένα τηγάνι τριγυρίζουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις κρυώσουν
προσθέτουμε και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα άλλα υλικά.
Αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 7 μπαλάκια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα 4 φύλλα ένα ένα και στρώνουμε κάτω στο ταψί του φούρνου. Σε κάθε φύλλο ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την γεμίσει. Ανοίγουμε τα τρία φύλλο (σε κάθε φύλλο ραντίζουμε με ελαιόλαδο) όλα μαζί σε ένα μεγαλύτερο για να φτιάξουμε σούρες στο άπλωμα.
Γυρνάμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και τρυπάμε με ένα πιρούνι πάνω στην πίτα και μετά ραντίζουμε με λάδι και λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 ° βαθμούς στη κάτω σχάρα του φούρνο για 15 περίπου λεπτά να φουσκώνει και να ψηθεί από κάτω. Μετά το βάζουμε σε μέση σχάρα, τρυπάμε με ένα μαχαίρι να ξεφουσκώσει, κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180° βαθμούς μέχρι να πάρει ωραία χρώμα. Καλή όρεξη σε όλους φίλοι μου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”