Συνταγές
Του χαλβά έγινε σήμερα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΑΛΒΑΣ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ
Με κρέμα μανταρινιού.
(Δεν πρόλαβα να τον φωτογραφίσω και βάζω πιο παλιές φωτογραφίες).
Ξεκίνησα με το στίψιμο μανταρινιών 2 ή 3 ποτήρια.
Εκοψα 3 μανταρίνια λουρίδες τις φλούδες.
Ζεμάτισα ένα νερό.
Εβαλα να βράσουν με 4 κτσ. ζάχαρη μισό ποτήρι νερό.
Εγινε γρήγορα σιρόπι.
Εβγαλα τις λουρίδες μανταρινιού.
Στο σιρόπι αυτό έριξα ένα ποτήρι χυμό και 1,5 κτσ. κορν φλάουρ.
Ανακατεύω ως να αρχίσει να πήζει.
Αφήνω να κρυώσει.
Ετοιμαάω το σιρόπι.
2 ποτήρια νερού με 2,5 φλυτζ. ζάχαρη.
Οταν έβρασε έριξα και τα 2 φλυτζ. χυμό, το έβρασα 1 λεπτό.
Σε κατσαρόλα έβαλα 2 φλυτζ. σιμιγδάλι.
Με ένα φλυτζ. ελαιόλαδο και σπορέλαιο ανάμικτο.
Να καβουρντιστεί σε σιγανή φωτιά ίσα να ξανθίνει.
Ρίχνω το σιρόπι και ανακάτεμα ως να πήξει.
Κράτησα λίγες λουρίδες για το γαρνίρισμα.
Τις υπόλοιπες ψιλοέκοψα και έβαλα στο χαλβά.
Σε φόρμα.
Ξεφορμάρισα και τον περιέλουσα με την σάλτσα μανταρινιού.
(Κράτησα λίγες φλούδες για το γαρνίρισμα προαιρετικά)
Η συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες επιλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!