Συνταγές
Υπέροχο θρεπτικό και λαχταριστό φαγητό τουρλού – Μια ζωγραφιά Μια ομορφιά Μια νοστιμιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Anna Kassandra- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνω πρώτα τη σάλτσα . Ανακατεύω σε ένα μπολ σάλτσα ντομάτας πελτε ντομάτα μαϊντανό σκορδάκι κρεμμύδι αλάτι μαύρο πιπέρι και λίγο νερό και την απλώνω σε ένα ταψί .
Κόβω σε ροδέλες κολοκυθάκια μελιτζάνες κόκκινη πιπεριά πατάτα και κρεμμύδι. Τα στρώνω από πάνω αλατίζω και σε ένα μπολάκι ανακατεύω λίγο σάλτσα πελτέ με νερό και περιχύνω από πάνω.
Βάζω στο τέλος και ελαιόλαδο αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για ένα τέταρτο στους 220. Στη συνέχεια βγάζω το αλουμινόχαρτο και αφήνω να σιγοβράσει ώσπου να πάρουν χρώμα και να εξατμιστεί το νερό. Δηλαδή ώσπου να πήξει η σάλτσα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Anna Kassandra- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες άλλη μια νόστιμη συνταγή που θα σε κάνει να τρέξεις στην κουζίνα για ύπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό φαγητό – τρελαίνομαι για καγιανά
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 μεγάλες ώριμες τομάτες
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1 δαφνόφυλλο και δύο μπαχαρακια.
Λίγο ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ τηγάνι τρίβουμε τις ντομάτες απο το λεπτό του τρίφτη ..αφήνουμε να φύγουν τα υγρά της ντομάτας και προς το τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο τη ζάχαρη το αλατάκι το δαφνόφυλλο και τα δύο μπαχαράκια..
ανακατεύουμε και μόλις φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά σπάμε 3 αυγά ολόκληρα μέσα…
ανακατεύουμε όχι πολύ ίσα να σπάσουν οι κρόκοι και μόλις ενσωματωθούν με την τομάτα αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.