Συνταγές
Ωραιότατο τουρλού με κεφτέδες – Καλή όρεξη!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
ΥΛΙΚΑ
Για τους κεφτέδες:
700 γρ. κιμά, ένα κρεμμύδι τριμμένο, δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες, δύο φέτες ψωμί μουλιασμένες και στιμμένες, ένα αυγό, μαϊντανός ψιλοκομμένος, ρίγανη, δυόσμος, αλάτι, πιπέρι, λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ.
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και προσθέτουμε δύο κολοκύθια, δύο μελιτζάνες ,δύο πιπεριές κόκκινες, δύο πιπεριές πράσινες, δύο πατάτες μεγάλες(όλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια), μια χούφτα μπάμιες, μια χούφτα φασολάκια και τα σωτάρουμε.
Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο λιωμένο, ντομάτες τριμμένες, μια κουταλιά πελτέ, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Μόλις πάρει βράση βάζουμε και τους κεφτέδες.
Βράζουμε το φαγητό μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για Υγιεινό και πεντανόστιμο τουρλού που με την γεύση του μουσακά και της πίτσας μας ευχαριστεί όλο το καλοκαίρι.
Η συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-2 μεγ.μελιτζανες κομμένα σε ροδέλες
-2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
-3 πατάτες κομένα σε ροδέλες
-2 καρότα κομένο σε ροδέλες
-2 κόκκινες πιπεριές κομενα σε ροδέλες
-2 σκελίδες σκόρδο
-250 γρ. φρέσκο μανιτάρια σε φέτες
-3 ντομάτες φρέσκα σε φέτες
-2 κουτάλι σάλτσα
-100 γρ. τυρί φέτα κατσικίσιο
-100 γρ. γραβιέρα
-1 φιλτζανι ελαιόλαδο
-1 κουτάλι ρίγανη
-1 κουτάλι μίγμα μαυροπίπερο κύμινο
-1/2 κτγ. κανέλα
-1 κνορ λαχανικών
Εκτέλεση
Πρώτα σε λαδωμένο σχαροτήγανο ψήνουμε τις μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές τα μανιτάρια, στο τέλος την ντομάτα με την σάλτσα μαζί, ενώ τις πατάτες και τα καρότα τα βράζουμε σε νερό και αλάτι, 1 κνορ λαχανικών, λίγο μουστάρδα και ρίγανη.
Όταν έχουν μισοβράσει τα βγάζουμε με το τρυπητό κουτάλι ,το βάζουμε πρώτη στρώση, τις πατάτες με το καρότο, βάζουμε τις πιπεριές, λίγο τυρί, μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
Στο τέλος την σάλτσα με τα μανιτάρια και το τυρί το ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Η συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.