Συνταγές
Τι ωραίο γλυκάκι! Μαχαλεπί Λιβανέζικο, ελαφρύ και νόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
8 ποτήρια γάλα
8-9 κσ. νησιαστέ,ή Corn flour
8 κσ. ζάχαρη(αν βάλουμε σιρόπι βάζουμε πιο λίγο ζάχαρη αν θέλουμε)
1 κγ. μαστίχα
ανθόνερο
1 κρέμα γάλακτος 250ml
90 γρ.χαλεπιανα-φυστίκια Αιγίνης
Όλα μαζί και ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα. Στο τέλος βάζουμε την φρέσκα κρέμα και ανακατεύουμεκαλά.
Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο σιρόπι. Γίνεται πιο νόστιμο.
Για το σιρόπι
1/2 ποτ νερό, 1/2 ποτ. ζάχαρη, φλούδα λεμονιού. Να βράσει για 2-3 λεπτά. Όταν κρυώσει το περιχύνουμε στην κρέμα που,την είχαμε βάλει στο ψυγείο για1-2 ωρες.
Βάζουμε μεμβράνη για να μην κάνει πετσούλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.