Συνταγές
Τι ωραία και λαχταριστή πίτσα – Ότι καλύτερο !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 κούπα χλιαρό γάλα φρέσκο
1 φακελάκι ξερό μαγια
1 αυγο
Μία πρέζα ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι
1 φλ του καφέ λαδι
Αλεύρι όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα αυτά τα ζυμώνω και το άφηνετε σε χλιαρό φούρνο για μισή ώρα να φουσκοση
ΥΛΙΚΑ
Για τα υπόλοιπα υλικά της πιτσα
1 φιλτζανι τσαιου σάλτσα έξτρα για πίτσα δικό μου
150 γρ τυρί μοτζαρελα τρίμενω
100γρ μοτζαρελα φρέσκο σε μπαλεσ
10φέτες κασέρι
10 φέτες μορταδελα
10 φέτες ζαμπόν
1 κουτί κονσέρβα μανιταρια
2 πιπεριές σε ροδέλες
2 ντομάτες σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όταν βλέπουμε να είναι έτοιμοι ή ζύμη το περνάμε απαλά με τα χέρια πάνω σε χαρτί λαδόκολλα ίσα ίσα με τα μέτρα του ταψί, το ανοιγουμε την ζύμη καλά το βάζω σε ταψί μετά βάζουμε την σάλτσα εξρα το τυρί και όλα τα υπόλοιπα με σειρά και το ψήνουμε στο προετοιμασμενω φούρνο στους 180 *για 20″…
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή ..
Αυτή η πίτσα σκεπαστή με φύλλο κρούστας… δεν παίζεται!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Φύλλο κρούστας
Κέτσαπ
10 φέτες σαλάμι μπύρας ή κοτόπουλο ψητό
7-8 φετες Ζαμπόν ψιλοκομμένο
Γκούντα 200 γρ. τριμμένο
Ρεγκάτο 200 γρ. τριμμένο
100 γρ. Μοτσαρελα τριμμένη
1 Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 Πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
100 ml Γάλα φρέσκο
150 gr Βούτυρο λιωμένο
Σουσάμι προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισα φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά… Στο τελευταίο φυλλο απλώνουμε κέτσαπ… κρατάμε λίγο ρεγκάτο για το τέλος, ανακατεύουμε όλα τα τυρια και βάζουμε το μισο κάτω, ριχνουμε το ζαμπόν, τις πιπεριες, το σαλάμι και τελειώνουμε με το υπόλοιπο τυρί
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και κόβοντας τα σε κομμάτια… Με το γάλα περιχύνουμε την πίτσα μας και πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε, ενώ αν θέλουμε Ρίχνουμε και σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”