Συνταγές
τι τέλεια λουκουμαδάκια είναι αυτά – Κλασικό γλυκάκι ανεκτίμητης αξίας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
500 γρ.αλευρι
500 με 550ml νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ.ζάχαρη
1κ.γ αλάτι
1 Κ.σ κορνφλαουρ
Μέλι και κάννελα
για το σερβίρισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ Ρίχνουμε το ζεστό νερό την ζάχαρη και την μαγιά ανακατεύουμε
με το σύρμα μέχρι να λιώσει η μαγιά Ρίχνουμε το αλεύρι το κορνφλαουρ και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας λειος χυλός. Σκεπάζουμε με πετσέτα η μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος
Περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιάσει σε όγκο
Τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με ηλιέλαιο σε μερτια φωτιά..με τον κλασικό τρόπο πιάνοντας με το αριστερό χέρι το χυλό και το κουτάλι..η βάζουμε σε σακούλα
Που βάζουμε την σαντιγί και κόβουμε με το ψαλίδι..ειναι ποιο εύκολο
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για υπέροχους λουκουμάδες … αφράτοι και πολύ λαχταριστοί έτσι για να γλυκαθουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300 ml νερό χλιαρό
300 γρ περίπου φαρίνα κόκκινη
1 φακ μαγιά!
1 κ.σ μέλι
1 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά και το μέλι και ανακατέυουμε να διαλυθεί καλά Μετά προσθέτουμε το αλάτι και το αλέυρι σιγά σιγά και ανακατέυουμε να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένας ωραίος χυλός
Αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη 40 -45 λεπτά
Τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο και ριχνουμε επάνω μέλι
***
Την άλλη φορά που θα ξανακάνεις λουκουμάδες βράσε σε νερό, πρώτα μισό φλυντζανι του τσαγιου ρύζι για σούπα, τόσο μέχρι να γίνει χυλός.
Άφησε τον να χλιαρινει και διέλυσε μέσα σ αυτόν το χυλό τη μαγιά. Και συνέχισε όπως ξέρεις.
Γίνονται μέσα κούφιοι και πολύ τραγανοι.
***
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.