Συνταγές
Τι πιο ωραίο από ένα κομμάτι καρυδάτο με λαμπερό χρώμα και πλούσιο άρωμα
Η συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-30άρι σκεύος
-3 κούπες αλεύρι γοχ., 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα, 2,5 κούπες ζάχαρη, 125 γρ.βιτάμ, 4 αβγά, 1 βανίλια, 2 κτγ. κακάο, 2 κτγ. μπέικιν πάουντερ, 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 1/2 κτγ. σόδα διαλυμένη σε ένα σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
Στο τέλος βάζουμε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, και καρύδια.
Ψήνουμε 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη, 2 κούπες νερό, λίγο λεμόνι και ξύσμα λεμονιού. Βράζουμε 10′.
Η συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Κλασσική συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Giota Kotsafti-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
-15 αυγά
-15 κτσ. ζάχαρι
-15 κουταλιά καρυδόψιχα τριμμένη
-15 σιμιγδάλι ψιλό ανάμεικτο με φρυγανιά τριμμένη 7,8……
-κανελογαρύφαλλα, 1 κουτ. κακάο, 3 βανίλιες
-ένα φακελάκι μπέικιν, λίγο κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ασπράδια μαρέγκα, τους κρόκους με τη ζάχαρη και σιγά- σιγά ανακάτεμα όλα τα υλικά. Καλά προθερμασμένος ο φούρνος στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Για το σιρόπι: 1 κιλό ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό, ξύλο κανέλα και 3 βανίλιες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Giota Kotsafti-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”