Συνταγές
Πολύ ενδιαφέρον – Αγαπημένο καρυδάτο
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
2 κουπες τριμμενο καρυδι
1 κουπα φρυγανια τριμμενη
250 γρ.βουτυρο
1 κουπα ζαχαρη αχνη
2 βανιλιες
1 σφηνακι λικερ
150 γρ.σοκολατα λιωμενη.
1 κουπα τριμμενα μπισκοτα πτι μπερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη εριξα τα καρυδια, την φρυγανια και τα μπισκοτα.
Σε αλλη λεκανη χτυπησα την ζαχαρη με το βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου ,τις βανιλιες, το λικερ και την λιωμενη σοκολατα.
Τελος τα ζυμωσα ολα μαζι και τα εβαλα στο ψυγειο για μια ωρα.
Εβρεχα λιγο τα δαχτυλα μου σε ανθονερο επλαθα μπαλακια και τα πατουσα λιγο απο πανω.
Τελος τα βουτηξα στην αχνη και τα πασπαλισουμε κι απο πανω με αχνη.
Βγηκαν 25 κομματια των 50 γρ.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις αφράτες καρυδάτες μπουκίτσες
ΥΛΙΚΑ για 20 περίπου καρυδάτα
- 4 ασπράδια
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 2 φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια
- 100γρ. κουβερτούρα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
- σαντιγύ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ ώστε να αρχίσουν να γίνονται μαρέγκα.
Καθώς το μίξερ δουλεύει προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη ώστε να ομογενοποιηθεί και να “στέκεται” η μαρέγκα.
Σε μπολ ανακατεύουμε το κακάο, τη σοκολάτα και τα καρύδια.
Με μαρίζ αναμειγνύουμε απαλά το μείγμα του καρυδιού μέσα στη μαρέγκα.
Στρώνουμε στα ταψιά του φούρνου αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε κουταλιές του μείγματος (όχι μεγάλες) σε λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 175oC στον αέρα.
Όταν τα μαρεγκάκια κρυώσουν τελείως, τα ενώνουμε με μπόλικη σαντιγύ ανάμεσά τους ώστε να γίνουν σαν σάντουιτς!
Σερβίρουμε την επόμενη μέρα!
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : sayitwithacookie