Συνταγές
Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για καρυδάτο – ένα γλυκό για όλες τις εποχές.
Η Συνταγή είναι από Baitsa Papafilippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Olga Karagianni.
Υλικα
2 κουπες τριμμενο καρυδι
1 κουπα φρυγανια τριμμενη
250 γρ.βουτυρο
1 κουπα ζαχαρη αχνη
2 βανιλιες
1 σφηνακι λικερ
150 γρ.σοκολατα λιωμενη.
1 κουπα τριμμενα μπισκοτα πτι μπερ
Εκτέλεση:
Σε μια λεκανη εριξα τα καρυδια,την φρυγανια και τα μπισκοτα.
Σε αλλη λεκανη χτυπησα την ζαχαρη με το βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου,τις βανιλιες,το λικερ και την λιωμενη σοκολατα.
Τελος τα ζυμωσα ολα μαζι και τα εβαλα στο ψυγειο για μια ωρα.
Εβρεχα λιγο τα δαχτυλα μου σε ανθονερο επλαθα μπαλακια και τα πατουσα λιγο απο πανω.
Τελος τα βουτηξα στην αχνη και τα πασπαλισα κι απο πανω με αχνη.
Βγηκαν 25 κομματια των 50 γρ
*στην ζύμη 1 κ.γ……..κανέλα και 1 κ.σ. κακάο και στη μέση έβαλα από 1 κερασάκι και μετά τα έκανα μπαλάκια
Η Συνταγή είναι από Baitsa Papafilippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Olga Karagianni.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Αγαπημένη καρυδόπαστα χάρμα οφθαλμών
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωριζουμε 8 αυγα κροκους ασπραδι
Χτυπαμε πρωτα τη μαρεγκα και αφηνουμε στην ακρη.
Χτυπαμε τους κροκους με 6κ.σ.ζαχαρη και 2 βανιλιες 10 λεπτα να ασπρισουν. Ριχνουμε μεσα 8κ.σ.καρυδι 4κ.σ.φρυγανια τριμ
4κ.σ.σιμιγδαλι ψιλο. 1 μπεικιν λιγη κανελα και γαρυφαλο 1 σφην κι κονιακ και λιγο μοσχοκαρυδο.
Στο τελος με απαλες κινησεις ενσωματωνουμε και τη μαρεγκα. Ριχνουμε σε βουτυρωμενο ταψακι νο 33.
Ψηνουμε σε προθερμ φουρνο 200β.στον αερα περιπου 25 λεπτα.
ΣΙΡΟΠΙ
2 μιση κούπες ζαχαρη
2 μιση κουπες νερο
Λιγο χυμο λεμονι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σιροπιαζουμε χλιαρα και τα δυο.
Οταν κρυωσει το γλυκο απλωνουμε απο πανω σαντιγυ( χτυπαμε 1 ερμολ με 2κ.σ.ζαχαρη)και απο πανω Γκανάς σοκολατας. (200 γρ. κρεμα γαλακτος 200 γρ κουβερτούρα και 1κ.σ. σπορελ.).
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.