Συνταγές
Εξαιρετικό λικέρ μανταρίνι, γευστικότατο και απολαυστικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
15 μανταρίνια
15 γαρίφαλα
1 λίτρο βότκα
450γρ ζάχαρη
450γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρύπησουμε τα μανταρίνια με μια οδοντογλυφιδα γύρω γύρω και έβαλα σε κάθε ένα, ένα γαρίφαλο. Τα τοποθέτησουμε σε βάζο και πρόσθεσουμε την βότκα.
Έχουμε κλείσει το βάζο καλά και θα τα αφήσουμε για 3 με 4 εβδομάδες (ανάλογα ποσο αρωματικό το θέλουμε) σε σκιερό μέρος, ανακεινονοντας το βάζο κάθε 4 μέρες.
Μετα τις 4 εβδομαδες, Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Σουρώνουμε το ποτό από τα μανταρινια και το σμιγουμε με το κρύο σιρόπι. Το τοποθετούμε σε γυάλινο μπουκάλι η μπουκαλάκια και το αφήνουμε να σταθεί για λίγες μέρες.
*μόλις είναι έτοιμο θα ανεβάσω φωτογραφία με το αποτέλεσμα.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Τι λες τώρα; Μπουκίτσες με γέμιση Nutella. Μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή με μόνο 3 υλικά!
Nutella’s μπουκίτσες! Μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή με 3 μόνο υλικά έτοιμα σε 20′-25′ για να τα σερβίρετε και να τα απολαύσετε!
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού nutella [σε θερμοκρασία δωματίου]
- 2 αβγά
- 10 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε 12 χαρτάκια- θηκούλες cupcake κανονικού μεγέθους.
- Χτυπάτε τα αβγά να αφρατέψουν προσθέτετε και τη Nutella και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
- Προσθέτετε σταδιακά και το αλεύρι ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε το μείγμα στις θηκούλες μέχρι τη μέση. [*]
- Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 12′ , τα βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε με παγωτό, με cheesecream με κρέμα γάλακτος , με σαντιγί ή φυσικά και σκέτα.
[*] Μπορείτε προαιρετικά να πασπαλίσετε το μείγμα με σταγόνες σοκολάτας.