Συνταγές
Τι θα λέγατε για ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό από τη Βέροια; Ρεβανί που μπορείς να το συνοδεύσεις και με παγωτό
Η συνταγή από “Ελενη Σιδηροπουλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για το σιρόπι
700γρ. Ζάχαρη
650γρ. Νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 Στικ Κανέλας
50γρ. Λικέρ της αρεσκείας μας
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, να βράσουν για 5 λεπτά μόνο, εκτός από το Λικέρ, που θα μπει στο τέλος αφού βράσει το σιρόπι μας.
Υλικά για το Κέικ Ρεβανί
4 αυγά
250γρ. Ζάχαρη
2 βανίλιες
200γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι για την ένταση
250γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
Ξύσμα από ένα Λεμόνι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μία υπέροχη κρέμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, όπως είναι γραμμένα.
Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα, για να μην χάσει η ζύμη, τον όγκο της.
Βάζουμε τη ζύμη-Κέικ σε ένα καλά αλευρωμένο ταψί μετρίου μεγέθους με λίγο βούτυρο και λίγο Σιμιγδάλι, για να κάνει μία υπέροχη κρούστα.
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς, ανάλογα με τον φούρνο, στις Αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.
Μόλις βγει το Ρεβανί από το φούρνο, το σιροπιάζουμε έτσι όπως είναι ζεστό, ζεστό.
Δηλαδή ζεστό Ρεβανί κρύο σιρόπι.
Το σιρόπι θα πρέπει να το ρίχνετε σιγά σιγά με μία κουτάλα, για να μην σας σπάσει.
Η συνταγή από “Ελενη Σιδηροπουλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”