Συνταγές
Το πιο γλυκό καλοκαίρι με ένα υπέροχο κομμάτι τιραμισού!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά
200 γραμ. μπισκότα σαβαγιάρ – βάλαμε Minos
250 γραμ. τυρί μασκαρπόνε
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1/2κούπα ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 σφηνάκι μαυροδάφνη Πατρών
1 μπολάκι βραστό νερό με 4 κουτ. γλ. στιγμιαίο καφέ εσπρέσο
2 κουτ. σούπας κακάο
Εκτέλεση
Διαλύουμε τον καφέ μέσα στο νερό, τον αδειάζουμε σε βαθύ ευρύχωρο πιάτο, και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε τα αυγά από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, και όταν σχηματίσουν μαλακές κορυφές, προσθέτουμε το αλάτι, και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
Βάζουμε την μαρέγκα στο ψυγείο, και συνεχίζουμε, χτυπώντας στον κάδο του μίξερ, τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
–μπλανσάρουμε –
Στο μείγμα των κρόκων με την ζάχαρη, προσθέτουμε το μασκαρπόνε, και ομογενοποιούμε, χτυπώντας στο μίξερ.
Ενώνουμε την μαρέγκα σταδιακά, μέσα στην κρέμα μασκαρπόνε, ανακατεύοντας με μαρίζ, από κάτω προς τα επάνω.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε, μέσα στον καφέ, την μαυροδάφνη.
Βρέχουμε τα σαβαγιάρ ένα –ένα, και τα απλώνουμε στον πάτο του ταψιού, σε μία στρώση, με την ζάχαρη προς τα πάνω.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, απλώνουμε την μισή, επάνω στα σαβαγιάρ με κουτάλι, και την στρώνουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας και δεύτερη στρώση μπισκότα – κρέμας, με τον ίδιο τρόπο.
Τελειώνουμε, πασπαλίζοντας όλη την επιφάνεια της κρέμας, με κακάο.
– ρίχνουμε από τρυπητό-
Βάζουμε το Τίραμίσού στο ψυγείο να πήξει, και να αναδειχθούν οι γεύσεις του.
Κατόπιν, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Η δόση αυτή βγάζει 1 ταψάκι 20αρι
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!