Συνταγές
Της τεμπελιάς το φαγητό – γεμιστά, εύκολα και γρήγορα μαγειρεμένα!
Η Συνταγή είναι από Maria Sala – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ένα μπολ, αδειάζω το περιεχόμενο από τις ντομάτες και τις πιπεριές, (βγάζω σπόρια, εάν έχουν).
Στο multi, κρεμμύδι μεγάλο, δυόσμο, μαϊντανό, το περιεχόμενο από το άδειασμα των ντοματών.
Σε μπολ μεγάλο, ρίχνω ρύζι Καρολίνα, το περιεχόμενο του multi, αλάτι, πιπέρι και το περιεχόμενο από μισό pummaro, λάδι, λίγη ζάχαρη και ελάχιστο νερό.
Το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα περίπου, γεμίζω τις ντομάτες και πιπεριές, τοποθετώ στο ταψί μου.
Ανάμεσα κόβω πατάτες κυδωνάτες, και περιχύνω με την σειρά, pummaro, αλάτι, λάδι, προσθέτω λίγο νερό και από πάνω, φρυγανιά τριμμένη.
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40′, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το φαγητό μου.
{ Το αλουμινόχαρτο τοποθετείται για να ψηθεί το φαγητό, χωρίς να ξεραθούν τα γεμιστά μου, μυστικό της γιαγιάς μου}
Η Συνταγή είναι από Maria Sala – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..