Συνταγές
Υπέροχο θρεπτικό και λαχταριστό γεύμα – τηγανιτές κουτσουμούρες
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το τηγάνισμα στις κουτσομούρες:
χρησιμοποίησα αλεύρι , σιμιγδάλι χοντρό & σιμιγδαλι ψιλό για να γίνουν ΤΡΑΓΑΝΈΣ
Το μίγμα
αυτό το βάζουμε σ’ένα polybag και αφού έχουμε αλατίσει καλά τα ψάρια μου τα ανακατεύουμε καλά εκεί μέσα και τα τηγανιζω σε ελαιόλαδο αφού πρώτα έχει ζεσταθεί. Μετά τα τοποθετουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λίγο λαδάκι που πιθανόν να έχουν!!
Για τις πατάτες στο φούρνο..σα τηγανιτές…
Τις πλένουμε πολλές φορές κομμένες για να φύγει το άμυλο τους και αφού πρώτα τις στεγνωσα με χαρτί κουζίνας τους έριξα αλάτι, πάπρικα γλυκιά ,σιμιγδάλι ψιλό και λίγο ελαιόλαδο…..
τις τοποθέτουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις νόστιμες και εύκολες πιπεριές κέρατο τηγανίτες με ξύδι σκόρδο και ελαιόλαδο
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πιπεριές… κόβουμε το κοτσανάκι τους το περίσσειο, χαράζουμε στη μέση την πιπεριά και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε τηγάνι βάζουμε αραβοσιτέλαιο και μόλις κάψει τοποθετούμε τις πιπεριές μέσα σε χαμηλή φωτιά, τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε ελαιόλαδο ξύδι αλάτι 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο ,μαϊντανό και λίγο ρίγανη ..ανακατεύουμαι και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.