Συνταγές
Ωραία πρόταση σερβιρίσματος – τηγανιά με τυριά, πιπεριές μέσα σε καρβελακι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 καρβελακι μεγάλο
750 γρ χοιρινές μπουκιές για τηγανιά
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πρασο το άσπρο μέρος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Λάδι αλάτι πιπέρι
200 γρ τριμμένα τυριά γκουντα ρεγκατο
Λίγο βουτηρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωταρω το κρέας λίγο λίγο να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές. Μετά αφαιρουμε το κρέας και τριγαρίζω το κρεμμύδι το σκόρδο και το πράσο να μαλακώσουν προσθέτουμε και τις πιπεριές
μετά προσθέτουμε το κρέας σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μισή ώρα περίπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Παίρνουμε το καρβελακι κόΒουμε το πάνω μερος αφαιρουμε την ψίχα το αλείφω εσωτερικά με λίγο βούτυρο βάζουμε κάτω το μισό τριμμένο τυρί γεμίζουμε με την τηγανιά προσθέτουμε επάνω το υπόλοιπο τυρί κλείνω με το καπάκι από το ψωμί το αλείφουμε εξωτερικά με λίγο βούτυρο το τυλίγουμε σε λαδοκολα και από επάνω αλουμινόχαρτο
ψήνουμε στους 180 15 με 20 λεπτά περίπου
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.