Γλυκα
Τα έχετε λατρέψει και δε μπορούμε πάρα να σας φτιάξουμε σοκολατάκια crunch με 3 υλικά
Αν τα είχα τώρα θα τα έτρωγα όλα. Απίστευτα νόστιμα σοκολατάκια crunch.. Πραγματικά είναι εξαιρετικη ιδέα η χρήση των Coco pops, καθώς και οι νυφαδες ριζιου!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για σοκολατάκια
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. νιφάδες ρυζιού
για καριόκες
300 γρ. μπισκότα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
25 γρ. κακάο
200 ml. γάλα
50 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
300 γρ. κουβερτούρα
νιφάδες ρυζιού
50 ml. κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε 200 γραμμάρια από την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού ή την σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Οσο το μίγμα αυτό είναι χλιαρό ακόμα, προσθέτουμε και τις νιφάδες ρυζιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε το μίγμα αυτό σε φόρμες για σοκολατάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
Για να φτιάξουμε τις καριόκες ακολουθούμε τα εξής βήματα. Αλέθουμε στο multi τα μπισκότα και προσθέτουμε σε αυτά την ζάχαρι άχνη, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, ρίχνουμε στο μίγμα το κρύο γάλα, το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας και προαιρετικά αρωματίζουμε με το κονιάκ.
Απλώνουμε το μίγμα σε μεμβράνη, δίνουμε σχήμα μωσαικού, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Λιώνουμε τα 300 γραμμάρια κουβερτούρας σε μπεν μαρί.
Μετά από τις 2 ώρες στο ψυγείο, βγάζουμε και κόβουμε το μωσαικό σε φέτες με το μαχαίρι. Βυθίζουμε τις φέτες αυτές στη λιωμένη κουβερτούρα, στη συνέχεια τις γυρίζουμε μέσα σε ένα μπωλ με νιφάδες ρυζιού να πασπαλιστούν καλά και τις αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν τις καλύπτουμε ξανά με την λιωμένη κουβερτούρα και η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και κάνε εγγραφή στο κανάλι:
Καλή σας απόλαυση! Η συνταγή με τα “σοκολατάκια crunch” είναι έτοιμη..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics