Συνταγές
Τα πιο λαχταριστά κουλουράκια σας λέμε είναι αυτά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Hatzikirkou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
ΥΛΙΚΑ
-100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-120 γρ. ζάχαρη
-1 αυγό
-χυμό και ξύσμα από δύο λεμόνια
-300 γρ.αλεύρι, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι
-μια τσιμπιά αλάτι
-1 κτσ. βανίλια
-6 γρ. μπέικιν πάουντερ
*αν δεν σας αρέσει το λεμόνι μπορείτε να βάλετε Πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε δυο μπολάκια μπροστά μας το ένα με ζάχαρη και στο άλλο άχνη .
Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ πολύ καλά. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε λίγο ακόμα. Σταματάμε το μίξερ .
Μετά προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την βανίλια και τα ανακατεύουμε με το χέρι να ενωθούν καλά τα υλικά, να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να γίνει μια μαλακή ζύμη .
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλίτσες των 30 γραμμαρίων, πλάθουμε μπαλάκια και της κυλάμε πρώτα στην ζάχαρη και μετά στην άχνη .
Τοποθετούμε της μπάλες μας σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα λίγο σε απόσταση το κάθε ένα, τα ισιώνουμε, πατάμε ελαφρά από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 έως 20 λεπτά, ( τα μπισκότα δεν πρέπει να ροδίσουν ).
Μόλις βγούν από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα. Είναι μαλακά όταν θα βγουν από το φούρνο αλλά θα σκληρύνουν καθώς κρυώσουν !
Κάνουμε λίγο γλάσο με χυμό λεμονιού γαρνίρουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ακόμα .
Η συνταγή είναι από Maria Hatzikirkou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.