Γλυκα
Τα μηλοπιτάκια ειναι φανταστικά γίνονται εύκολα και γρήγορα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μοναδικά μηλοπιτάκια χωρίς μίξερ – Εξαιρετική και εύκολη συνταγή
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για τα μηλοπιτάκια
-1 αυγό
-λίγο αλάτι
-60 γρ. ζάχαρη
-1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
-60 γρ. χυμό πορτοκαλιού
-30 γρ. γάλα
-60 γρ. ηλιέλαιο
-150 γρ. αλεύρι
-1 κουταλάκι μπέικιν
-1 βανιλέτα
-1 μήλο τριμμένο
-1 κουταλάκι κανέλα
για πασπάλισμα
-μαρμελάδα ή μέλι
-ζάχαρι άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε αδειάζοντας σε ένα μεγάλο μπωλ το αυγό, τη ζάχαρι, το ηλιέλαιο, τη βανιλέτα, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Συνεχίζουμε με το γάλα.
Ανακατεύουμε το μήλο με την κανέλα, και το αδειάζουμε στο μπωλ αφού το αφήσουμε για μερικά λεπτά να απορροφηθεί η κανέλα.
Συμπληρώνουμε το αλεύρι με ένα κόσκινο.
Ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε με το μπέηκιν και το αλάτι.
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και αδειάζουμε το μίγμα.
Βάζουμε τα φορμάκια στο φούρνο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για σχεδόν 20 λεπτά.
Οταν τα βγάλουμε από το φούρνο, μπορούμε να τα αλείψουμε με πινέλο και μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή μέλι και πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μηλοπιτάκια ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού