Connect with us

Γλυκα

Τα λατρεμένα κοκ , χωρίς ζάχαρη και χαμηλά λιπαρά!

Published

on

1 e1464009657992 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

υλικά για 9-10 κοκ :

μπισκότα:

3 αυγά χωρισμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού στέβια κρυσταλλική με αναλογία με την ζάχαρη 1:1,
δηλαδή 1 κουταλιά στέβια αντιστοιχεί σε 1 κουταλιά ζάχαρη.
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
40 γρ. νερό
63 γρ. αλεύρι ζέας ( Τι είναι η Ζέα; )
( αλεύρι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη )
25 γρ. κορν φλάουερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη εσάνς βανίλιας.

κρέμα:

250 γρ. φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά
30 γρ. αλεύρι ζέας
1 αυγό
75 γρ. νωπή γλυκιά μυζήθρα
50 σταγόνες υγρή στέβια
με αναλογία 4 σταγόνες στέβια=1 κ.γ ζάχαρη.

για το γλάσο σοκολάτας αλά sofeto:

1 φλιτζάνι του τσαγιού (60 γρ. ) κακάο σκόνη με 20 % λιπαρά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ( 170 γρ.) γάλα εβαπορέ με 2% λιπαρά
λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας
40 – 45 σταγόνες υγρή στέβια
με αναλογία 4 σταγόνες στέβια=1 κ.γ ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η πρώτη μας δουλειά είναι να ετοιμάσουμε το γλάσο σοκολάτας.
Ρίχνουμε μέσα στον μπολ μας όλα τα υλικά
και με ένα κουταλάκι αρχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν ,
μετά θα πάρουμε το μπλέντερ χειρός
και θα κτυπήσουμε το γλάσο για να γίνει λείο και πλήρως ομογενοποιημένο.
Αν δείτε ότι είναι πολύ σφικτό μπορείτε να ρίξετε λίγο γάλα παραπάνω,
ανάλογα πόσο ρευστό το θέλετε ,
αυτό εξαρτάται από το κακάο που χρησιμοποιείτε,
δεν είναι όλα ίδια.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

συνεχίζουμε με την κρέμα.

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα,
σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αυγό και το αλεύρι ,
ανακατεύουμε καλά με το σύρμα
και προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα για να διαλυθεί καλύτερα το αλεύρι.
Προσθέτουμε την στέβια και την βανίλια.
Ανάβουμε την φωτιά και όταν ζεσταθεί το γάλα ,
ΟΧΙ να βράσει,
ρίχνουμε το μισό μέσα στο μείγμα με τα αυγά και το αλεύρι,
ανακατεύουμε καλά
και προσθέτουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει
και να γίνει κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την μυζήθρα και κτυπάμε με το μίξερ χειρός ,
ώστε να ενωθούν και να γίνουν μια τέλεια κρέμα!
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.

για τα μπισκότα:

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους .
Τα ασπράδια τα βάζουμε σ’ ένα μεταλλικό μπολ
και τους προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Αρχίζουμε να κτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ,
για να γίνουν μαρέγκα.

Παράλληλα σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι θα ρίξουμε το νερό και την στέβια,
( χρησιμοποιούμε μόνο κρυσταλλική στέβια 1:1 ,
ειδικά γι’ αυτή την συνταγή , γιατί βοηθάει να γίνει σωστή η μαρέγκα μας,
έχει παρόμοια συμπεριφορά με την ζάχαρη.)
Ανάβουμε την φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθούν ,
ΟΧΙ να βράσουν,
ίσα ίσα να λιώσει η στέβια.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς,
προσοχή να μην κρυώσει πολύ γιατί θα αρχίσει να κρυσταλλώνει.
Όταν η μαρέγκα μας έχει σφίξει αρκετά,
προσθέτουμε το σιρόπι της στέβιας
και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
Τώρα έχει σφίξει για τα καλά η μαρέγκα μας,
την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ έχουμε ρίξει τους κρόκους των αυγών,
τους κτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτουμε την μισή μαρέγκα μας
και ανακατεύουμε ελαφρώς για να ενωθούν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ζέας ,
το κορν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ,
ανακατεμένα όλα μαζί και κοσκινισμένα.
Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα
και ανακατεύουμε ελαφρώς πάντα,
μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό μικρό τσέρκι,
διαμέτρου 5 εκατοστών
και αφού στρώσουμε λαδόκολλα στο ταψί μας,
αρχίζουμε να βάζουμε 1,5 κουταλιές της σούπας
μέσα στο τσέρκι μας και να σχηματίζουμε έτσι ομοιόμορφα μπισκότα,
αφαιρούμε το τσέρκι και συνεχίζουμε για το επόμενο…

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις
και ψήνουμε για 10 – 13 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Θα τα δείτε να φουσκώνουν και να ροδίζουν .
Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τώρα ήρθε η ώρα της συναρμολόγησης.

Τα δύο μπισκότα μας έχουν περίπου 24 – 25 γρ. βάρος.
Βγάζουμε την κρέμα απ’ το ψυγείο και την ανακατεύουμε καλά,
με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε περίπου 20 – 22 γρ. κρέμα ,
ανάμεσα στα δύο μπισκότα και τα πιέζουμε ελαφρώς.
Μετά απλώνουμε προσεκτικά στο πάνω μπισκότο
10 γρ. περίπου γλάσου σοκολάτας.
Έτοιμο το πρώτο μας κοκ!
Συνεχίζουμε με τα επόμενα…
Αφού τα φτιάξουμε όλα τα βάζουμε μέσα σε ένα πλατύ μπολ με καπάκι
και στο ψυγείο για να κρυώσουν.

Σημείωση: Δεν τους έβαλα σιρόπι γιατί είναι αρκετά αφράτα τα μπισκότα
και το θεώρησα περιττό.

ΠΗΓΗ

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές16 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές18 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές20 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές22 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Exit mobile version