Μπισκοτα – Κουλουρια
Τα Κουλουράκια πορτοκαλιού που θα κάνεις συνέχεια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ξεχωριστή συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού που θα γίνει από τις αγαπημένες σου! Το χρώμα τους ξεχωρίζει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
300 γρ. ηλιέλαιο
3 κτσ. ζάχαρη άχνη και 1 ακόμα για το πασπάλισμα
4 κτσ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
2 βανίλιες ή 1 βανιλίνη
χυμό από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
325 έως 390 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ζελέ σε σκόνη φράουλα ή κεράσι
λίγο χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, αδειάζοντας το ηλιέλαιο σε ένα μπολ. Συμπληρώνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και άχνη και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
Προσθέτουμε μετά από λίγο τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις βανίλιες ή την βανιλίνη και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι. Συνεχίζουμε το χτύπημα και συμπληρώνουμε και το ξύσμα του πορτοκαλιού και χτυπάμε για 1 ακόμα λεπτό.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο μπολ και το μπέηκιν. Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι. Κλείνουμε το τάπερ με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κατόπιν, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μικρά μπαλάκια από την ζύμη.
Σε μία λαμαρίνα, βάζουμε πάτο σιλικόνης ή λαδόκολλα. Αφού πλάσουμε τα μπαλάκια της ζύμης, τα βουτάμε να πασπαλιστούν καλά στο πιάτο με τη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τη λαμαρίνα στους 160 έως 170 βαθμούς για 12 λεπτά.
Μετά και από το ψήσιμο, τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα, και μπορούμε να τα σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία! Δες την εκτέλεση βήμα βήμα λεπτομερώς στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Δες μερικές ακόμα συνταγές για κουλουράκια πορτοκαλιού!